Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της αποδοχής ποσού αποζημιώσεων των δημοτικών κτιρίων που ήταν ασφαλισμένα στην Εθνική Ασφαλιστική και υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς του 2014.
620.000 ευρώ αποζημίωση στο Δήμο για ζημιές σε τρία δημοτικά κτίρια!
Πολιτική
26/02/2016 | 13:00

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της αποδοχής ποσού αποζημιώσεων των δημοτικών κτιρίων που ήταν ασφαλισμένα στην Εθνική Ασφαλιστική και υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς του 2014.
Εισηγητής στο θέμα ήταν ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος ενημέρωσε τους συμβούλους πως τα κτίρια για τα οποία ο Δήμος απαίτησε αποζημίωση ήταν το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, το παλαιό Δημαρχείο Παλικής και το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου.
Η ασφαλιστική εταιρία κατέγραψε και αποτίμησε τις ζημιές και παράλληλα ο Δήμος Κεφαλονιάς ανέλαβε να προχωρήσει σε μια τεχνική έκθεση για κάθε κτίριο ξεχωριστά, η οποία θα περιελάμβανε το ύψος αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού. Πρέπει να επισημανθεί ότι έγιναν από πέντε έως επτά αυτοψίες στα κτίρια παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών, ενώ ο Δήμος υπέβαλε τις υψηλότερες δυνατές απαιτήσεις, ώστε να υπάρξει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο αποζημίωσης. Τελικώς, μετά και από μεγάλες πιέσεις που άσκησε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, το ποσό που προτάθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική ήταν 620.000 ευρώ.
Ο κ. Λυκούδης πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει αποδεκτό το ποσό και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής
Πέρα από το καθαρά οικονομικό κομμάτι, δηλαδή το ποσό που ο Δήμος Κεφαλονιάς διεκδίκησε από την εν λόγω ασφαλιστική, εκείνο που οφείλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να αναγνωρίσουν είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς είχε την προνοητικότητα να ασφαλίσει τα δημοτικά κτίρια και φυσικά να «τρέξει» όλες τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και μηδαμινών κρατικών επιχορηγήσεων, ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν θα μπορούσε παρά να περιμένει πότε και αν η Πολιτεία θα αποφάσιζε να διαθέσει κονδύλια για τις ζημιές που υπέστησαν πολλά δημόσια κτίρια κατά τους σεισμούς του 2014.
Εξάλλου η Δημοτική Αρχή, εκτός από τα τρία προαναφερόμενα κτίρια, προέβλεψε και ασφάλισε ακόμη στην ίδια εταιρία το Νέο Δημαρχείο Κεφαλονιάς(πρώην Τράπεζα Ελλάδος), το παλιό Δημαρχείο Αργοστολίου και το κτίριο ΚΕΠ (πρώην Λουτρά). Για αυτά, οι ζημιές ήταν ελάχιστες και μικρότερες από το ποσό της απαλλαγής και δεν χρειάστηκε απαίτηση αποζημίωσης.

lukoudhs

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer