Διευκρινίσεις για την συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport και της Copelouzos Group έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο αναπληρωτής Δημάρχου
Λυκούδης: «Δεν παραχωρήσαμε εμείς το αεροδρόμιο, εμείς διεκδικούμε το καλύτερο για το νησί μας!»
Πολιτική
26/02/2016 | 17:22

Διευκρινίσεις για την συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport και της Copelouzos Group έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Λυκούδης, μετά από ερώτηση για ενημέρωση που ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί για το ίδιο θέμα η αποχώρηση (!) από το δημοτικό συμβούλιο του κ. Γεράσιμου Δημητράτου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο κ. Λυκούδης έκανε μια ενημέρωση για τις συναντήσεις και τις συζητήσει που έγιναν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευθύνη του Δήμου Κεφαλονιάς η παραχώρηση του αεροδρομίου, αλλά της Κυβέρνησης Τσίπρα που προχώρησε σε αυτήν. Επομένως, σε ένα τετελεσμένο γεγονός, ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει ό, τι καλύτερο μπορεί για το νησί και τους Κεφαλλονίτες. Σε αυτήν την λογική πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους ανθρώπους της Fraport και η Δημοτική Αρχή εξέφρασε συγκεκριμένα αιτήματα. Ντόπιους κατοίκους του νησιού να δουλέψουν στις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν, όχι δημιουργία πολυκαταστημάτων στο αεροδρόμιο και αύξηση του χώρου για τα ιδιωτικά αεροσκάφη, που αποτελεί μείζων ζήτημα για το αεροδρόμιο.

Ο κ. Λυκούδης όμως έκανε και μια ακόμη διευκρίνιση, σχετικά με τις βλέψεις της Fraport για το αεροδρόμιο και τα όσα σχολιάζονται για το πώς και που ακριβώς θα διαθέσει τα επενδυτικά ποσά που έχει ανακοινώσει. Επεσήμανε ότι ετέθη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το ζήτημα της προβολής του νησιού στο εξωτερικό, αλλά και εκείνο της αύξησης παροχής υπηρεσιών προς τους επιβάτες και της προσέλκυσης επενδυτών στο νησί. Το τελευταίο είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, κάτι που ειδικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Fraport Stefan Schulte σχολίασε ιδιαίτερα.

Συνεπώς, ο Δήμος Κεφαλονιάς, ως θεσμικό όργανο που εκφράζει όλους τους πολίτες, απλώς εκτίμησε ότι έχει υποχρέωση να ανοίξει διάλογο με την εταιρία και να εξετάσει σε ποια σημεία μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων προς όφελος του τόπου.

dhmotiko flwratos-mixalatos gkisgkinhs

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer