Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
5 τρόποι για να αγαπήσει το παιδί μας το διάβασμα (εξωσχολικών βιβλίων)
Γυναίκα
20/12/2017 | 13:14

Αγαπώ το διάβασμα. Από μικρή ηλικία με θυμάμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Πριν πάω σχολείο ξεφύλλιζα τα παραμύθια μου και χάζευα τις εικόνες και δεν μπορώ να ξεχάσω την αγωνία που είχα να μάθω να διαβάζω. Όταν πήγα σχολείο ζητούσα από τη μητέρα μου να με πάει στο βιβλιοπωλείο να διαλέξω βιβλία. Ειδικά στις διακοπές από το σχολείο.

Ακόμη και σήμερα που έχω δυο παιδιά και τρέχω όλη μέρα, αναζητώ τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου. Θα διαβάσω ακόμα και στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ αν δεν βρω άλλο χρόνο μέσα στη μέρα.

Αυτή η αγάπη μου για τα βιβλία με έκανε να διαβάζω στα παιδιά μου από όταν ήταν μωρά. Στην αρχή μικρές ιστοριούλες για να μην τα κουράζω και αργότερα μεγαλύτερες ανάλογα με την ηλικία τους. Στην Ίριδα ακόμα διαβάζω εγώ, έχει δρόμο μέχρι να μάθει να διαβάζει μόνη της.

Ο Ερμής τώρα διαβάζει καθημερινά μερικές σελίδες από το αγαπημένο του βιβλίο. Δεν αγάπησε το διάβασμα από την πρώτη στιγμή όπως εγώ. Μέχρι και το τέλος της δευτέρας δημοτικού, προτιμούσε να του διαβάζω εγώ. Δεν του αρνήθηκα ποτέ. Ήθελα όμως να μάθει να διαβάζει μόνος του ότι του αρέσει. Ήθελα να μπει στη διαδικασία να φτιάχνει δικές του εικόνες , να αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και να ονειρεύεται διαβάζοντας. Έτσι κάποια στιγμή πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και βρήκα μια σειρά βιβλίων με ένα παιδί που έλυνε μυστήρια, ο Ερμής πάντα αγαπούσε τους πράκτορες. Του αγόρασα ένα από αυτά τα βιβλία. Από τότε διαβάζει κάθε μέρα μόνος του. Πλέον διαλέγει αυτός τα βιβλία που του αρέσουν.

5 τρόποι για να αγαπήσει το παιδί μας το διάβασμα:

Διαβάστε του βιβλία από μικρή ηλικία.

Δώστε του το παράδειγμα διαβάζοντας στον ελεύθερο σας χρόνο.

Μην το πιέζεται να διαβάζει.

Διαλέξτε βιβλία ανάλογα με την ηλικία του.

Διαλέξτε του βιβλία με θέματα που το ενδιαφέρουν.

Πηγή: anastasiasworld.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer