Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης των Σπύρου – Κουρή κατά τη χθεσινή αιφνιδιαστική συνέντευξη τύπου.
«370 χιλιάδες ευρώ τα χρέη ‘’προίκα’’ της πρώην Νομαρχιακής αρχής»
Πολιτική
24/01/2012 | 13:16

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή
Με μια έκτακτη, αλλά εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Σωτήρης Κουρής ενημέρωσαν σχετικά με τα έργα που έχουν ενταχτεί στο ΕΣΠΑ κι έχουν δρομολογηθεί σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, αλλά και τις κινήσεις σε θέματα τουρισμού καθώς και στην Αναπτυξιακή Εταιρία.
Ο κ. Σπύρου, που δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να «υμνήσει» το νησί μας και να εκφράσει τη χαρά του για την επίσκεψή του σ ‘ αυτό, σχολίασε αρχικά τα τεράστια προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της και τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι υπάλληλοι στις τεχνικές υπηρεσίες για την όλη οργάνωση των έργων.
Έκανε αναφορά στο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη και δήλωσε ικανοποιημένος από τα έργα που έχουν ξεκινήσει, ενώ πρόσθεσε ότι άλλα σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν και έχουν μπει σε κατεύθυνση ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών είναι ο δρόμος του Χάρακα και ο δρόμος Αργοστόλι – Ληξούρι. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στο εμπορικό λιμάνι Αργοστολίου, ενώ σχολίασε πως τον ενδιαφέρει τα όποια έργα να είναι ώριμα, για να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και να προχωρούν, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλά έργα να απεντάσσονται λόγω ελλιπών μελετών.
Για τον τουρισμό είπε πως θα υπάρξει συμμετοχή της Περιφέρειας σε πολλές εκθέσεις της Ευρώπης, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για συνεργασία σε αυτόν τον τομέα με φορείς και δημοσιογράφους. Βέβαια, πρόσθεσε ότι τον ανησυχεί το γεγονός πως υπάρχει μια γενική καχυποψία από τους ευρωπαίους σχετικά με την ασφάλεια των διακοπών τους, αλλά και τις τιμές των ακτοπλοϊκών γραμμών λόγω της αύξησης των καυσίμων.
Ο κ. Σπύρου μίλησε και για την πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ που τελικά δεν έγινε ποτέ, λέγοντας πως τον ενδιαφέρει να γίνει μια διευρυμένη συνεδρίαση, ώστε να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και να ακουστούν πολλές γνώμες.
Το λόγο πήρε και ο κ. Κουρής, ευχαριστώντας αρχικά τον Περιφερειάρχη για την αγαστή συνεργασία κα την προσπάθεια που κάνει, ώστε να λειτουργεί η Περιφέρεια ως ολότητα. Συμπλήρωσε ότι ο πρώτος χρόνος αυτής ήταν πολύ δύσκολος, γιατί έπρεπε πρώτα να επιτευχθεί η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες και να γίνει σωστή διαχείριση της νέας κατάστασης που διαμορφώθηκε με τον Καλλικράτη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς τόνισε την ανάγκη για έργα πνοής στο νησί, ενώ είπε πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια.  Για το λόγο αυτό, θα γίνουν παρεμβάσεις σε Κρανιά, Παλική, Σάμη, Έρισο και Πύλαρο, ενώ ήδη έχουν μελετηθεί οι παρεμβάσεις σε σημεία του δρόμου Πόρος – Αργοστόλι και θα ξεκινήσουν άμεσα. Παρόμοιες παρεμβάσεις θα γίνουν και στην Ιθάκη.
Ουσιαστικό έργο επίσης, κατά τον κ. Κουρή είναι και ο δρόμος Αγία Ευφημία – Καραβόμυλος, για τον οποίο μάλιστα σύντομα θα «πέσουν» οι υπογραφές για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Ειδική αναφορά έκανε και για το εμπορικό λιμάνι Αργοστολίου, η κατασκευή του οποίου θα λύσει πολλά προβλήματα της πόλης, αλλά και τη χάραξη του δρόμου αεροδρόμιο – κόμβος Κρανιάς, με σκοπό την αποσυμφόρηση της Λάσσης και του Αργοστολίου από τα βαρέα οχήματα.
Για την τουριστική προβολή του νησιού μας, είπε ότι υπάρχει η αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας, ενώ η Ενότητα Κεφαλονιάς έχει οργανώσει και δικές της δράσεις, οι οποίες φυσικά είναι στα πλαίσια που ορίζει ο δημοσιονομικός έλεγχος.
Ο κ. Κουρής τέλος, δεν άφησε ασχολίαστες τις οικονομικές ατασθαλίες που εντοπίστηκαν στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά και τα χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρίας που αγγίζουν τις 370.000 ευρώ.

spurou_mme The adcom will already know whether their program features help with english essay chat a flexible curriculum, is very strong in practical opportunities, or offers an international focus

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer