Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 οι σπουδαστές που θα εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) είναι 1.200
To 2014 ανοίγουν οι σχολές ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης
Κοινωνία
09/07/2013 | 11:27

Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 αναμένεται να λειτουργήσουν οι ιδιωτικές σχολές Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ωστόσο σημείωσε ότι τα απαραίτητα πιστοποιητικά και οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται από το κράτος.

Σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού τόνισε πως γίνεται προσπάθεια από το νέο ακαδημαϊκό έτος να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα σε κτιριακές υποδομές και σε υλικοτεχνική υποδομή ενώ είναι σε γνώση του η δυσκολία των σπουδαστών των ναυτικών σχολών για το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι τους.

Σημειώνεται πως για την δημιουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον παράγοντες της Ναυτιλίας και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί επίσης ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει συζητήσει ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης κατά τις συναντήσεις του με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών και με τους εφοπλιστές.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 οι σπουδαστές που θα εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) είναι 1.200, όπως είχε αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης. Την τελευταία διετία οι προτιμήσεις για τις Ακαδημίες του ΕΝ αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και για τη Σχολή Πλοιάρχων αλλά και για τη Σχολή Μηχανικών.

Πηγή: reporter.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer