Απαιτούμε την παραμονή των σχολικών φυλάκων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την φύλαξη της Δημόσιας περιουσίας.
Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων
Κοινωνία
09/07/2013 | 11:18

Η δικομματική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη ξενόφερτη τρόικα, στο όνομα της «σωτηρίας της Πατρίδας» και του «εθνικού συμφέροντος», επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στο πολύπαθο δημόσιο σχολείο. Μετά την κατάργηση ή συγχώνευση πολλών σχολικών μονάδων, μετά την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει τα σχολεία, μετά τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα σε αίθουσες κλουβιά, μετά την τρομοκράτηση, την  οικονομική εξαθλίωση και το φάσμα της απόλυσης χιλιάδων εκπαιδευτικών, τώρα απολύουν τους σχολικούς φύλακες, πολύτιμους συνεργάτες του εκπαιδευτικού προσωπικού και το άγρυπνο μάτι του σχολείου. Από τη λαίλαπα αυτή τα θύματα  είναι οι  ίδιοι οι οποίοι χάνουν τη δουλεία τους αλλά για άλλη μια φορά οι μαθητές και η ελληνική οικογένεια.

Από το Σεπτέμβριο οι κτιριακές εγκαταστάσεις και το δυσαναπλήρωτο πλέον εποπτικό υλικό θα βρίσκονται εκτεθειμένα στις κακόβουλες ορέξεις του οποιουδήποτε ο οποίος θα θελήσει να κλέψει ή να προκαλέσει καταστροφή. Δεν θα υπάρχει πλέον η απαραίτητη περιφρούρηση και η εποπτεία του σχολικού χώρου αλλά και του περίγυρου για την ενδεχόμενη  προσέγγιση ή είσοδο ατόμων που δεν έχουν σχέση με το σχολείο, όπως ναρκομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, άτομα σε κατάσταση μέθης κλπ. Στις ώρες διδασκαλίας, όταν το προσωπικό του σχολείου είναι απασχολημένο, δεν θα υπάρχει πλέον ο φύλακας για να προειδοποιήσει για την εμφάνιση πυρκαγιάς, σοβαρής ζημιάς στις υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Οι άθλιες, απαρχαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούν όνειδο για τη δημόσια παιδεία και τη χώρα μας, χωρίς τη απαραίτητη καθημερινή μέριμνα και επίβλεψη δεν θα μπορούν πλέον να στηρίξουν τη μαθησιακή διαδικασία και τη αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου καλεί τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να παρέμβουν  και να απαιτήσουν την παραμονή των σχολικών φυλάκων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την φύλαξη  της Δημόσιας περιουσίας και την προστασία και ασφάλεια των μαθητών. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους συνεργάτες μας σχολικούς φύλακες στον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία. Επίσης δηλώνουμε ότι με την ενωτική δράση εκπαιδευτικών και γονέων θα εργαστούμε να αποτρέψουμε την μεθοδευμένα  επιχειρούμενη απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

 Σύλλογος Διδασκόντων 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer