Στο πλαίσιο του Συμποσίου έγινε παρουσίαση του βιβλίου “Topological Quantum Computation” του Γιάννη Κ. Πάχου, με εικονογράφηση του ζωγράφου, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου
14ο Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής
Κοινωνία
16/05/2013 | 18:59

Το 14ο Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής, το οποίο οργανώθηκε  από το Παν/μιο του Leeds της Αγγλίας και το τμήμα Φυσικής του Παν/ μίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Θόλου 5 και Κλεψύδρας στην  Πλάκα).

Στο πλαίσιο του Συμποσίου  έγινε παρουσίαση του βιβλίου “Topological Quantum Computation”, εκδόσεις CAMBRIDGE, του Γιάννη Κ. Πάχου, Reader in the School of Physics and Astronomy at the University of Leeds, με εικονογράφηση του ζωγράφου, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με επιστημονικές ανακοινώσεις οι καθηγητές: Αλέκος Καρανίκας, Παν/μιο Αθηνών, Δημοσθένης Έλληνας, Πολυτεχνείο Χανίων, Σπύρος Ευαγγέλου, Παν/μιο Ιωαννίνων, Φώτης Διάκονος, Παν/μιο Αθηνών, Χάρης Αναστόπουλος, Παν/μιο Πατρών. Επίσης στο δεύτερο μέρος του Συμποσίου που ήταν προσιτό στο ευρύ κοινό ο Κώστας Ευαγγελάτος έδωσε διάλεξη στο πολυπληθές ακροατήριο επιστημόνων, καλλιτεχνών και φιλοτέχνων και φοιτητών με θέμα: ” Εικαστικές απεικονίσεις μαθηματικών συμβόλων”, με παράλληλη προβολή και αισθητική ανάλυση έργων του, στα οποία έχει κάνει χρήση μαθηματικών συμβόλων. Οι πρωτότυπες και πρωτοποριακές συνθέσεις του με τίτλο: “Συλλήψεις” έχουν εκτεθεί στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και το Παρίσι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ τραγουδιού της εντυπωσιακής Φαίης Μπρουζάκη με τη συνοδεία του πιανίστα, μουσικολόγου Βενιαμίν Χατζηκουμπαρόγλου.

Ακολούθησε δεξίωση για τους συμμετέχοντες στο σημαντικό και πολυεπίπεδο Συμπόσιο στο κατάφυτο προαύλιο του Μουσείου Ιστορίας του Καποδιστριακού Παν/μίου, κάτω από την φωταγωγημένη Ακρόπολη.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer