Επιστολή Σαρδελή προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Σχετικά με Πανελλήνιες Εξετάσεις μαθητών Ιθάκης
Πολιτική
20/03/2014 | 09:44

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε μετά την πρόσφατη, έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Νομό Κεφαλληνίας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι Ιθακήσιοι και οι Κεφαλλονίτες μαθητές να χάσουν πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο.  Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο σας θα πρέπει να φροντίσει οι μαθητές αυτοί να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης έτσι ώστε να ισοσκελιστεί το διδακτικό κενό που αντιμετώπισαν λόγω των σεισμών και να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων ισάξια με τους υπόλοιπους μαθητές.
Για τους λόγους αυτούς, συμφωνούμε απόλυτα με την συνημμένη απόφαση και τις προτάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ιθάκης.
Επίσης σας υπενθυμίζουμε το έγγραφό μας από 18.11.2013 με το οποίο σας ζητούσαμε οι Πανελλήνιες εξετάσεις και για το ΕΠΑ.Λ. Ιθάκης, να πραγματοποιούνται πλέον στην Ιθάκη, θέμα που ευελπιστούμε ότι θα ρυθμίσετε εγκαίρως.
Στα πλαίσια λοιπόν της μέριμνας του Υπουργείου σας για την ισότιμη μεταχείριση όλων των Ελλήνων μαθητών, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη τη στήριξη των μαθητών που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως η Ιθάκη και ιδιαιτέρως σε περιόδους που βάλλονται από έκτακτα φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός.

Σας ευχαριστώ
Με ιδιαίτερη τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης

sardelh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer