Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης.
Ερώτηση Τσούκαλη στη Βουλή για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς
Πολιτική
20/03/2014 | 10:01

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με την άμεση ανάγκη υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά. Μετά από καταγγελίες του επιχειρηματικού κόσμου της Κεφαλονιάς ο κ. Τσούκαλης ζητά να ενημερωθεί περί της πρόθεσης της κυβέρνησης για εφαρμογή των εξαγγελιών στήριξης των τοπικών επιχείρησεων τόσο αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές όσο και καταβάλλοντας άμεσα αποζημιώσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Στις 29 Ιανουαρίου, κατά την έκτακτη επίσκεψη/αυτοψία στην Κεφαλονιά, ο κ. Πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι οι σεισμόπληκτοι πολίτες θα πρέπει να πάρουν χρήματα άμεσα για να επισκευαστούν τα σπίτια στα οποία μένουν. Παράλληλα, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωνε για τη δίμηνη αναστολή καταβολής των δόσεων δανείων, αλλά και των τόκων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και τη δέσμευση ποσού ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, για τη διάθεση χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με ευνοϊκούς όρους, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Στο ίδιο πνεύμα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στις 28.02.2014 σε δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πρόκειται άμεσα να δημοσιευθεί ρύθμιση για τις τρέχουσες και καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, προς όλους τους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης […] Με εγκύκλιο της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που θα εκδοθεί σύντομα θα καθοριστούν λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΑΕΕ, στις 24.02.2014 εξέδωσε σχετικά την υπ.αριθ. ΔΙΕΣ/Φ19/11/299023 εγκύκλιο σχετικά με τη «Ρύθμιση τρεχουσών και καθυστερούμενων εισφορών ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στο Νομό Κεφαλληνίας και επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014».

Σύμφωνα όμως με καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ εξακολουθούν να δέχονται ειδοποιήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

–              Προτίθενται να εφαρμόσουν άμεσα τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί στήριξης των τοπικών επιχείρησε τόσο αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές όσο και καταβάλλοντας άμεσα αποζημιώσεις; Αν ναι πότε;»

tsoukalis_nikos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer