Η ΕΛΜΕΚΙ στήριζει τη εκπαιδευτικό Σοφία Νεοφύτου στην επίθεση που δέχεται απο την ΚΕΔΗΚΕ.
Όχι στις ισοπεδωτικές προσωπικές επιθέσεις απέναντι στην κριτική που αφορά δράσεις ή παραλήψεις της διοίκησης
Κοινωνία
22/03/2016 | 08:35

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με αφορμή την απαράδεκτη προσωπική επίθεση που δέχεται η υπεύθυνη αποκριάτικης ομάδας του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, συνάδελφος Σοφία Νεοφύτου, εκ μέρους της ΚΕΔΗΚΕ, τονίζει τα εξής:
Είναι απαράδεκτο ο οιοσδήποτε υπεύθυνος, σε όλη την κλίμακα της διοίκησης κεντρικής ή τοπικής, να υποβαθμίζει και πολύ περισσότερο να εκχυδαΐζει ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών ούτε μπορεί να σπιλώνει και να διασύρει προσωπικότητες.
Η διοίκηση οφείλει να είναι ανοιχτή στην κριτική και να παίρνει υπόψη τις παρατηρήσεις, βελτιώνοντας τις συνθήκες ασφαλείας στη διεξαγωγή όλων των δραστηριοτήτων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η θέση του εκπαιδευτικού είναι μαζί με τους μαθητές του, παρά την όποια προσωπική γνώμη έχει, προκειμένου να συμβάλλει στην περιφρούρηση των μαθητών. Αυτό έπραξε και η συνάδελφος. Η στάση της εν λόγω εκπαιδευτικού δικαιώνει το ρόλο της και δεν απαλλάσσει την οργανωτική επιτροπή μιας δραστηριότητας από τη συνολική ευθύνη γι’ αυτήν.
Οι ισοπεδωτικές προσωπικές επιθέσεις στην έκφραση γνώμης και στην κριτική δεν δείχνουν δύναμη αλλά αδυναμία της διοίκησης. Το ίδιο ισχύει και για τη σπίλωση υπολήψεων. Τέτοιες επιθέσεις, συνήθως, δένονται με γενικότερη ενίσχυση του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υποκύψει κανείς σε φωνές που ασκούν τρομοκρατία στο λαό και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να υπάρχει σιγή σε ενέργειες ή παραλείψεις των αρμοδίων.

Αργοστόλι 22/3/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer