Το ηχηρό μήνυμα ρου υπουργού. Για δεύτερη φορά ο υπουργός Υποδομών στο νησί μας.
Χρυσοχοΐδης σε Συντονιστικό: «Δεν θέλω τσαπατσουλιές»
Πολιτική
10/02/2014 | 18:55

Η διαχείριση της κρίσης στην Κεφαλονιά θα γίνει με βάση τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τηνΚεφαλονιά όπου βρέθηκε ξανά σήμερα.

Συνέκρινε μάλιστα την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού με καταδρομική επιχείρηση: «Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης. Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Αυτό είναι η καταδρομική επιχείρηση. Όχι, δηλαδή, τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές, αλλά πολύ σίγουρες δουλειές με καλό αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει γνώση. Να έχουμε γνώση απαραίτητη του τι συμβαίνει εδώ, στον τόπο».

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε στη συνέχεια, ενώ κατά την επίσκεψή του στο νησί ως αρμόδιος υπουργός για το συντονισμό των έργων, ενημερώθηκε για την αποκατάσταση των άμεσων λειτουργιών του νησιού, που αφορούν στα σχολεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τα θέματα δημόσιας υγείας και στη συνέχεια ενημέρωση για ορισμένες δημόσιες υποδομές, που έχουν προβλήματα, όπως είναι το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο, και το λιμάνι.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Καλαφάτης, ανακοίνωσε σήμερα πως τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τα πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης επί ακινήτων, στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, θα διατίθενται αποκλειστικά για δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και περιβαλλοντικού ισοζυγίου στις πληττόμενες περιοχές.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:
«Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα ποσά των προστίμων που συγκεντρώνονται και κατευθύνονται στην περιοχή όπου βρίσκονται τα αυθαίρετα. Ειδικά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που πλήττονται από τη σεισμική δραστηριότητα, η Πολιτεία αποφάσισε να αποδώσει το σύνολο των ποσών που συγκεντρώνονται από το πρόστιμα των αυθαιρέτων για χρηματοδότηση των τοπικών δήμων, ώστε να αποκατασταθούν πιο σύντομα οι δημόσιες υποδομές, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δημόσια κτίρια. Είναι μία ρύθμιση που φέρνουμε, ειδικά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η περιοχή χτυπήθηκε από σεισμούς και χρειάζεται την αρωγή του κράτους. Το περιβαλλοντικό ισοζύγιο είναι μία κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή για λόγους περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη συγκεκριμένη απόφασή μας.»

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

xrusoxoidhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer