Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και το “θόρυβο” που δημιουργήθηκε για τη διανομή της βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Παλικής
ΣΥΡΙΖΑ: “Καλύτερος συντονισμός”
Πολιτική
10/02/2014 | 18:37

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και το “θόρυβο” που δημιουργήθηκε για τη διανομή της βοήθειας στους σεισμοπαθείς της  Παλικής καθώς και τις αντιδράσεις των εθελοντών είναι ανάγκη, πέραν του καλύτερου συντονισμού, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος στη διαχείριση της καταγραφής και της διανομής των προϊόντων που αποστέλλονται προς αρωγή του πληθυσμού.

Παρότι οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πληγέντων συμπολιτών μας καθώς και την πληθώρα ανιδιοτελούς προσφοράς των εθελοντών παρατηρείται  έλλειψη επαρκούς συντονισμού μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας  με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται σύγχυση στην διεκπεραίωση επιμέρους δράσεων και πολλοί πολίτες να μην μπορούν να βοηθήσουν παρά την επιθυμία τους. Μια ενιαία δομή διαχείρισης στην Παλική  θα επέτρεπε την επίλυση αρρυθμιών που παρουσιάζονται.

Επίσης χωρίς τον απαραίτητο κοινωνικό έλεγχο είναι αδύνατον να μην δημιουργηθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες, αδικίες, καταγγελίες, ψίθυροι όσον αφορά ολόκληρο το έργο της βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Χρειάζεται επομένως να δημιουργηθεί μια πλατιά επιτροπή με εκπροσώπους φυσικά της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους συνδικάτων, συλλόγων κ.α. που θα ελέγχουν την ορθή λειτουργία της διαχείρισης και θα κάνουν τακτικούς απολογισμούς ενεργειών και αποτελεσμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

syriza

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer