Καλούμε τον κ. Δήμαρχo να ανακαλέσει τα όσα είπε στην ομιλία του και να ζητήσει συγνώμη για την αφαίρεση του λόγου από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης
ΦΙ.Κ.Ο.: “Εξευτελισμός και απαξίωση της διαδικασίας της ορκωμοσίας”
Πολιτική
01/09/2014 | 17:14

H δημοτική παράταξη ΦΙ.Κ.Ο. καταγγέλλει σε όλους τους Κεφαλλήνες, τον ευτελισμό και την απαξίωση της διαδικασίας της ορκωμοσίας των αιρετών του Δήμου Κεφαλονιάς από την Δημοτική Αρχή.

Περιγράφουμε συνοπτικά την διαδικασία, για όσους δεν μπόρεσαν να την δουν είτε γιατί δεν ήταν παρόντες είτε λόγω εθελοτυφλίας:

Η τελετή ήταν εξ αρχής οργανωμένη σαν θέαμα, με κονφερασιέ, φροντιστή σκηνής  κλπ..

Πέρασε, κάποια στιγμή,  στην φάση της ορκωμοσίας κυβερνήσεως επιλεγμένης από τον κ. Δήμαρχο, αφού, παρότι ο νόμος προβλέπει μία, κοινή ορκοδοσία, για όλους τους αιρετούς, ο κ. Δήμαρχος ορκίστηκε χωριστά και στην συνέχεια, αναλαβών τάξιν …. Αρχιμανδρίτου, όρκισε τους υπόλοιπους αιρετούς. Σημειώνουμε ότι, όταν ο  κ. Δημητράτος θέλησε να ορκιστεί ο ίδιος, με ειδική δήλωση, οι σύμβουλοι της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», υπακούοντας στο παράγγελμα «δεν προβλέπεται», αντέδρασαν με ιαχές ποδοσφαιρικού τύπου, που καθόλου δεν τους τιμούν.

Κατέληξε σε επινίκια συγκέντρωση της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», με τον κ. Δήμαρχο να αναγιγνώσκει ένα συμπίλημα προεκλογικών του ομιλιών,  εμπλουτισμένο με χωρία από πρόσφατο άρθρο στελέχους της παρατάξεώς του.

Η ομιλία αυτή του κ. Δημάρχου έβριθε αυταρχισμού, με αποκορύφωση την κλήση προς την αντιπολίτευση να …. «αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα» (!!!!) και να μην του προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό, διότι, κατά τον κ. Δήμαρχο, για το άκρως προβληματικό δημοτικό συμβούλιο που εξέπνευσε, έφταιγε η αντιπολίτευση, που …. ασκούσε αντιπολίτευση!

Τέλος, σε αίτημα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γκισγκίνη να λάβει το λόγο και ενώ ο πρώτος βρισκόταν ήδη στο βήμα, ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε, ανακαλύπτοντας αίφνης, ότι ο ίδιος εκπροσωπεί το Δημοτικό Συμβούλιο (στα 41 μέλη του οποίου του θυμίζουμε ότι δεν ανήκει) και ότι οι ομιλίες συμβούλων της αντιπολίτευσης, θα μετέτρεπαν την τόσο ωραία εκδήλωση σε «μπάχαλο».

Κατόπιν αυτής της συμπεριφοράς του κ. Δημάρχου, είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλέσουμε αυτός ο ίδιος να αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα:

Να καταλάβει ότι εξελέγη Δήμαρχος και όχι Πάπας. Δεν έλαβε ισόβιο, ανέλεγκτο αξίωμα από κονκλάβιο πεφωτισμένο από το Άγιο Πνεύμα. Εξελέγη Δήμαρχος από εκλογικό σώμα, το οποίο έχει κάθε δικαίωμα και να κάνει λάθος και να το αντιληφθεί. Έτσι είναι η Δημοκρατία.

Να αποδεχθεί, ότι, εκτός από Δημοτική Αρχή, στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε και αντιπολίτευση, με εντολή να ελέγχει το έργο του και μάλιστα πολύ πιο σθεναρά από την προηγούμενη τετραετία, αφού τα μέλη της, που δεν ανήκουν στα συμπολιτευόμενα κόμματα της συγκυβέρνησης και αντιτίθενται στον «Καλλικράτη», είναι τώρα πολύ περισσότερα.

Να συνειδητοποιήσει ότι η επανεκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου Κεφαλονιάς, συνεπάγεται ελάχιστα δικαιώματα και πλείστες όσες βαριές ευθύνες, για να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε στους δημότες προεκλογικά, για κοινωνική πολιτική, για δημοκρατική διακυβέρνηση και τόσα άλλα, από τα οποία η μετεκλογική συμπεριφορά του ίδιου, των στελεχών της παράταξής του και των φίλιων ΜΜΕ, πολύ απέχει.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, αν πραγματικά επιθυμεί την ουσιαστική, εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Κεφαλονιάς, φερόμενος με σύνεση, να παραδεχτεί το λάθος του, να ανακαλέσει τα όσα είπε στην ομιλία του και να ζητήσει συγνώμη για την αφαίρεση του λόγου από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer