Συμμετείχαν περίπου 150 χορευτές επί σκηνής, από τα τμήματα νηπίων και ανηλίκων του συλλόγου καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα των Αδερφών Καραβιώτη και του Γιώργου Δαλιάνη.
Φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων
Πολιτισμός
12/10/2015 | 11:16

Μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο “Σήμερα, γάμος γίνεται…” παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Αργοστολίου στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”. Η παράσταση περιλάμβανε έθιμα και παραδόσεις που χαρακτηρίζουν το δρώμενο του γάμου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε 14 θεματικές ενότητες, πλαισιωμένες από μουσική, τραγούδι και χορό. Συμμετείχαν περίπου 150 χορευτές επί σκηνής, από τα τμήματα νηπίων και ανηλίκων του συλλόγου καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα των Αδερφών Καραβιώτη και του Γιώργου Δαλιάνη.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του προγράμματος της παράστασης προορίζονται για την ενίσχυση του νεοιδρυθέντος ταμείου των χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων με σκοπό την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης τους για τις δράσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπεύθυνη για τη συγκέντρωση του πλούσιου λαογραφικού υλικού, τη σύνθεση και τη σκηνοθεσία της παράστασης ήταν η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη. H παράσταση εντάσσονταν στο πρόγραμμα «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

DSC00522_ DSC00511_ DSC00513_ DSC00518_ DSC00520_ FRG_3574_ FRG_3709_ FRG_3710_ FRG_3745_ FRG_3823_

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer