Με σωστές διαστάσεις φτιάχτηκε ένα παράπηγμα- αντιγραφή του ξύλινου μέρους του τέμπλου, στον αύλειο χώρο του ναού, το οποίο θα φιλοξενεί τις εικόνες όταν θα πρέπει, για να τελούνται οι ιερές τελετές
Υπαίθρια η Παναγία η Περλιγκού
Εκκλησία
12/07/2014 | 10:34

Την χτύπησαν  άσχημα οι  φετινοί σεισμοί την Κυρά, την Παναγία την Περλιγκού του Ληξουρίου. Οι επίτροποι με πρώτον τον Σπυρογιάννη Πρεντάνο βρήκαν προσωρινό τρόπο να στεγάσουν και να διαφυλάξουν τα ιερά  κειμήλια και τις εικόνες του ιστορικού ναού. Πού είναι το κράτος….; Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά μας!

Έρχεται όμως και το πανηγύρι της, το ονομαστό με τις φωτιές, γι’ αυτό το λόγο ο Σπυρογιάννης  Πρεντάνος έβαλε τα δυνατά του και με βοήθεια κατάφερε να ξαναστήσει υπαίθρια την εκκλησίας, κάνοντας μια απομίμηση του τέμπλου και του Ιερού. Με σωστές διαστάσεις φτιάχτηκε ένα παράπηγμα- αντιγραφή του ξύλινου μέρους του τέμπλου, στον αύλειο χώρο του ναού, το οποίο θα φιλοξενεί τις εικόνες όταν θα πρέπει, για να τελούνται οι ιερές τελετές. Λόγω που ο αύλειος χώρος του ναού  είναι μεγάλος , άνετα μπορούν να γίνουν υπαίθριοι γάμοι , βαφτίσια και άλλες παρόμοιες  θρησκευτικές τελετές, που θα έχουν ένα ιδιαίτερο χαραχτήρα λόγω της όμορφης κατασκευής του νέου τέμπλου και της σκιάδας των πεύκων του χώρου.

Μια και ο φακός μου ξαφνικά αποτύπωσε το όλο σκηνικό, μια και κάποιοι  φίλοι μου ψάχνουν να βρουν εκκλησία να κάμουν το γάμο τους, τους προτείνω  να τελέσουν υπαίθρια το μυστήριο της ζωής του στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Περλιγκούς!

perligkoy (2) perligkoy (3) perligkoy (4) perligkoy (5) perligkoy (6) perligkoy (7)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer