Το συμβατικό κόστος του έργου θα φτάσει τα 470 εκατ. Ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί σε 26-30 μήνες
Υπέγραψε για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου ο Δένδιας
Κοινωνία
24/09/2014 | 18:32

Xθες το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας έβαλε την τελική υπογραφή στην ένταξη του οδικού τμήματος Πάτρας – Πύργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και «κλείδωσε» τη χρηματοδότησή του.

Το συμβατικό κόστος του έργου θα φτάσει τα 470 εκατ. Ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί σε 26-30 μήνες.   Στελέχη του υπουργείου Υποδομών τόνισαν ότι η δημοπράτηση αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου και θα γίνει «κατ’ αποκοπή», δηλαδή τμηματικά, ώστε να αποκλειστούν περαιτέρω οικονομικές υπερβάσεις.

«Σίγουρα θα υπάρξει έκπτωση στο αρχικό συμβατικό ποσό κατασκευής, ενώ με την τμηματική δημοπράτηση εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο αυξομειώσεων και υπερβάσεων. Η διάρκεια των 25-30 μηνών είναι απαραίτητη, καθώς πρόκειται για μεγάλο και δύσκολο έργο, με αρκετές παράπλευρες εργασίες».

Όσον αφορά το τεχνικό τμήμα, ο νέος δρόμος θα είναι μήκους 74,76 χλμ, εκ των οποίων τα 13 αφορούν διαπλάτυνση του ήδη υπάρχοντος δρόμου, ενώ τα υπόλοιπα 61,67 χλμ αφορούν νέα χάραξη.

Προβλέπονται 8 ανισόπεδοι κόμβοι, εκ των οποίων οι 5 στην Ηλεία (Βάρδα, Κυλλήνη, Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργος), ενώ παράλληλα με τις κύριες εργασίες θα αναβαθμιστούν και οι κάθετοι δρόμοι.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer