Έντονη ανησυχία εξέφρασε ο Μάκης Φόρτες στο περιφερειακό συμβούλιο στη Κέρκυρα.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για λουκέτο στα ΤΕΙ Κεφαλονιάς
Πολιτική
22/03/2011 | 09:22

Για πρώτη φορά δημόσια, τέθηκε ο προβληματισμός για το αν και κατά πόσο υπάρχει ορατός κίνδυνος για κλείσιμο των ΤΕΙ στη Κεφαλονιά και στα υπόλοιπα νησιά. Ο Μάκης Φόρτες, δεν «μάσησε» τα λόγια του, και μίλησε ευθέως για αυτό που οι περισσότεροι τελευταία σιγοψιθυρίζουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα αναλυτικά. Ήταν ξημερώματα Κυριακής και ενώ είχαν περάσει πάνω από 13 ώρες συνεχόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Βαγγέλης Φιοραβάντες (σύμβουλος της πλειοψηφίας), μόλις είχε ολοκληρώσει την εισήγηση του για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα ΑΤΕΙ των Ιονίων Νήσων.

Το λόγο πήρε ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Φόρτες που αφού συμφώνησε με τον προλαλήσαντα, εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους του, ότι σύντομα έρχεται «Καλλικράτης» και στα ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα. Μάλιστα, δεν στάθηκε εκεί, αλλά όπως τόνισε «έχει πληροφορίες ότι ενδεχόμενος θα έχουμε και οριστικό λουκέτο για τα ΤΕΙ στη Κεφαλονιά εάν η Κυβέρνηση εφαρμόσει αυτό το σχέδιο».

Αν και προχωρημένη η ώρα, η αίθουσα πάγωσε και το λόγο πήρε αμέσως ο Θόδωρος Γαλιατσάτος που και αυτός με τη σειρά του τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Επίσης, το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, απευθυνόμενος στο σώμα του περιφερειακού συμβουλίου, εξέφρασε τις σκέψεις του για αναδιάρθρωση της πολιτικής  γύρω από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ.

Σημείωση: Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη κοινωνία του νησιού μας. Μήπως θα πρέπει να έχουμε άμεση απάντηση, για το  μείζον αυτό ζήτημα, από το Βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο;

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer