Υπάρχει μια παροιμία, που δεν την γνωρίζουν οι δανειστες μας, αλλα την εφαρμόζουν. Η παροιμία λεει "τωρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντέξι".
Τωρα που βρήκαμε παπά ….
Ανδρεας Κωνσταντατος
12/05/2016 | 10:39

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Υπάρχει μια παροιμία, που δεν την γνωρίζουν οι δανειστες μας, αλλα την εφαρμόζουν. Η παροιμία λεει “τωρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντέξι”.
Απο τη στιγμή που ο Αλεξης Τσιπρας και η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ εκαναν, τη γνωστή κωλοτούμπα και …μετάλαξαν την άποψη του ελληνικού λαου, ετσι οπως διατυπώθηκε στο δημοψήφισμα, οι δανειστές της χώρας, είδαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έναν εν δυνάμει σύμμαχο.
Εναν πρωθυπουργο που μπορει να χειριστεί την κοινή γνώμη, οπως αποδείχτηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που μπορει να ελέγξει πλήρως τους βουλευτές του, που ευκολα μπορει να κανει το άσπρο μαύρο, προκειμένου να μείνει στην εξουσία και το κυριότερο εναν “αριστερό” πρωθυπουργο, ο οποίος, θα μπορούσε να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα με την μικρότερη λαϊκή αντίδραση. Κατι που έγινε αυτές τις μέρες.
Αναρωτηθείτε απλά, τι θα συνέβαινε στην Αθήνα αν τα μέτρα που πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθούσε να τα ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόσφατο παρελθόν εχει να μας πει, πολλα επ αυτού.
Γι αυτο και οι δανειστες στήριξαν με τον τροπο τους , επικοινωνιακά, τη δεύτερη κυβερνηση Τσίπρα. Της έδωσαν το χρόνο να κανει …σκληρή διαπραγμάτευση, την άφησαν να δείξει οτι τα νομοσχέδια ειναι δικης της έμπνευσης και οχι των θεσμών , υποσχέθηκαν ρυθμιση χρέους και περιόρισαν την πίεση ενος grexit.
Ζήτησαν ομως αντάλλαγματα, πέρα απο τα μέτρα που ψηφίστηκαν.
Τον περίφημο “κοφτη” στις δαπάνες, σε μισθούς και συντάξεις (δηλαδή ενα τέταρτο μνημόνιο) που η κυβερνηση φέρνει ως δικό της σχέδιο και φυσικά 1,8 δισεκατομμύρια επι πλέον απο έμμεσους φόρους, τους οποίους ο Αλεξης Τσιπρας ειναι έτοιμος να περάσει απο τη Βουλή με την πλήρη συγκατάθεση των αριστερών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι δανειστες ξέρουν τωρα, οτι εχουν βρει εναν “παπα” και θα τον χρησιμοποιήσουν και για αλλα μέτρα, όταν και αν, το πρόγραμμα εκτροχιαστεί.
Η κυβερνηση πάντως ελπιζει πως θα τα αποφύγει, γιατι, οπως και οι προηγούμενες πιστεύει, οτι η οικονομια μοιαζει με ελατήριο που εχει συμπιεστεί και χρειάζεται μια καλή είδηση για να εκτιναχτεί. Και καλή είδηση, για τον Αλεξη Τσίπρα ειναι η θετική αξιολόγηση. Αρκεί αυτη τη φορά να πέσει μεσα στην εκτίμηση του και να μην χρειαστεί να κανει ξανά τον “παπά”.

tsipras_tsakalwtos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer