Χάος στη Κεφαλονιά. "Κραυγή αγωνίας" από τον ιατρικό σύλλογο. Τι αναφέρει σε επιστολή του ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαδάτος.
Σε πλήρη διάλυση και “κώμα” η υγεία στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
12/05/2016 | 09:59

Σε πλήρη διάλυση και σε απόλυτο “κώμα” βρίσκονται η υγεία και η περίθαλψη στο νησί μας. Σύμφωνα με έγγραφο του Αντιδημάρχου Ελειού-Πρόννων Νίκου Παπαδάτου προς την βουλευτίνα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και κάθε αρμόδιο, το περιφερειακό ιατρείο Τζαννάτων μένει από γιατρό και μάλιστα μέσα στην τουριστική σεζόν λόγω απόσπασής του στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή σε όλη την ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας. Και όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που”βαφτίζοντας το κρέας ψάρι” έκανε λόγο για…προσλήψεις στην υγεία του νησιού.

Την ίδια ώρα “κραυγή αγωνίας” απευθύνει ο ιατρικός σύλλογος Κεφαλονιάς τονίζοντας για πολλοστή φορά τις ευκαιριακές λύσεις κάλυψης νοσοκομειακών αναγκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΚ αναφέρει τα εξής:

“Η διασφάλιση της υγείας του πολίτη αποτελεί αναφαίρετο και πρωταρχικό δικαίωμα του, καθώς και υποχρέωση κάθε οργανωμένου κράτους προς το φορολογούμενο πολίτη.  Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν ή απουσιάζουν, προβάλλοντας ως πρόσχημα μονίμως την οικονομική κρίση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφ/νίας τους απαντά:

Ας βάλουν τις προταιρεότητες τους. Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο πολίτης νοσεί οικονομικά και σωματικά. Ο ΙΣΚ, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται συνεχώς στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνει προβλήματα, να προτείνει λύσεις που δεν εισακούγονται και να παρακαλεί. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο τρόπο δράσης ή δύναμης στα χέρια μας.

Πλέον το μόνο που μένει είναι να καλούμε τους εκλεκτούς συναδέλφους να συνεχίσουν την προσφορά τους, πάνω από τις δυνάμεις τους, για να καλύψουν την ανεπάρκεια του κράτους μέχρις ότου αυτό αφυπνιστεί. (Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην είναι αργά για όλους μας).

 

Σημείωση: Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι ευκαιριακές λύσεις κάλυψης νοσοκομειακών αναγκών από γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας ή από νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μορφή της επίταξης αποτελεί επικίνδυνο, σπασμωδικό και αντιδημοκρατικό χειρισμό.

 

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κεφ/νίας

 

H  Πρόεδρος                                                              Η  Γραμματέας

 

ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ  ΣΟΦΙΑ                               ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑ ΚΟΤΣΟΡΟΥ  ΜΑΡΙΑ

 

Διαβάστε επίσης για το ίδο θέμα πιο κάτω την επιστολή του αντιδημάρχου Νικόλαου Παπαδάτου για τα σοβαρά προβλήματα του νομού μας στην υγεία.

an

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer