Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές υπηρεσίες των Ιονίων Νησιών
Τρεις συλλήψεις στο Ληξούρι για κατοχή και εμπορία κροτίδων
Κοινωνία
17/04/2014 | 16:26

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές υπηρεσίες των Ιονίων Νησιών για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διάθεσης βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων πυροτεχνημάτων καθώς η ανεξέλεγκτη χρήση τους,  εγκυμονεί κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο κατά την εορταστική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (16.04.2014) το απόγευμα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο ημεδαποί ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων ηλικίας 28 και 78 ετών καθώς και ένας 66χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος, για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων.

Αναλυτικότερα, στις επιχειρήσεις των τριών συλληφθέντων, εντοπίστηκαν συνολικά περισσότερα από 27.000 παιδικά αθύρματα(σκορδάκια, κροτίδες κα) καθώς και 19 βεγγαλικά, τα οποία διέθεταν προς πώληση, χωρίς άδεια.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια καθώς :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.
  • Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται  από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενώ οι ενήλικοι, δεν πρέπει να  χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να τους μιμηθούν.

Χρήσιμες θεματικές συμβουλές, είναι διαθέσιμες και  στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr .

barelota (1)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer