Ήταν πρωτοφανής η ανταπόκριση τόσων τραγουδιστών.
Τραγούδι και συγκίνηση για την Κεφαλονιά
Κοινωνία
19/03/2014 | 11:39

Το «Βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι είναι ένα μουσικό θέμα χαρμολύπης. Και με αυτό το αίσθημα πίκρας και ελπίδας ξεκίνησε η χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς στο θέατρο Μπάντμιντον που διοργάνωσε (και μετέδωσε απευθείας) ο Βήμα 99.5 FM και επαναλαμβάνεται απόψε με τη συμμετοχή πάνω από 20 καλλιτεχνών αφιλοκερδώς.
«Είναι πρωτοφανής η ανταπόκριση τόσων τραγουδιστών. Κάτι τέτοιο είχαμε να δούμε πολλά χρόνια τώρα» σχολίασε ο Θάνος Μικρούτσικος, που ανέλαβε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της πρωτοβουλίας του ραδιοσταθμού. Σε ένα κατάμεστο θέατρο – είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια στη χθεσινή συναυλία «Ενα τραγούδι για την Κεφαλονιά» – ο Γιάννης Μπέζος προλόγισε τη ζεστή βραδιά.
«Η Κεφαλονιά στέκεται όρθια και προσπαθεί να ανασυνταχθεί με αξιοπρέπεια. Ολοι εσείς που είστε εδώ έχοντας αγοράσει ένα εισιτήριο βοηθάτε ώστε οι περίπου 40 ηλικιωμένοι του γηροκομείου στο Ληξούρι να αποκτήσουν ξανά στέγη».  Με τους – πάντα επίκαιρους – στίχους του υπεραιωνόβιου «Δυστυχία σου Ελλάς» του Γιώργου Σουρή ο Γιάννης Ζουγανέλης άνοιξε τη συναυλία. Ο Πάνος Μουζουράκης με όπλο μια φυσαρμόνικα έθεσε «Στόχο» και με ένα χειροκρότημα για ανάσα συνέχισε η Μαριέτα Φαφούτη (φωτογραφία) με ποπ διάθεση και «Κookoobadi».
Το μικρόφωνο – σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, από τους Φοίβο Δεληβοριά, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρη Μπάση, Θάνο Μικρούτσικο, Χάρη Αλεξίου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τα «Σαν τον Καραγκιόζη» και «Ας κρατήσουν οι χοροί» ανέβασε τους παλμούς δημιουργώντας αδημονία για το δεύτερο μέρος, στο οποίο ξεχώρισε – και αποθεώθηκε – η «Κεφαλονίτισσα» από τον Μανώλη Μητσιά.
Αλλά και οι Μπάμπης Στόκας, Μελίνα Ασλανίδου, Κώστας Μακεδόνας, Μαρία Φαραντούρη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με άλλους μετέτρεψαν σε γιορτή τη βραδιά δίνοντας υπόσταση στα λεγόμενα του προέδρου του γηροκομείου στο Ληξούρι Βασίλη Ρουχωτά: «Εκτός από εκδήλωση συμπαράστασης είναι και μια γιορτή, διότι το ίδρυμά μας συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας».

budmiton

Πηγή: Τα Νέα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer