Αυτό το ΟΧΙ εκφράζεται τώρα μέσα από ένα παλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο, τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Το “όχι” θα νικήσει
Πολιτική
15/09/2015 | 14:11

Μετά το ΟΧΙ, το «Μολών Λαβέ», του Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, το ΟΧΙ του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και το ΟΧΙ του έπους του 1940, το βροντερό ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη είναι το τέταρτο μεγάλο ΟΧΙ στην ιστορία της Ελλάδας.

Στις 5 του Ιούλη ο Ελληνικός Λαός είπε:

ΟΧΙ στη λιτότητα

ΟΧΙ στην εξαθλίωση

ΟΧΙ στην υποτέλεια

ΟΧΙ στο ξεπούλημα

ΟΧΙ στην καταστροφή

ΟΧΙ στο φόβο

ΟΧΙ στους εκβιασμούς

ΟΧΙ στα μνημόνια

Σήμερα λέμε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Αυτό το ΟΧΙ εκφράζεται τώρα μέσα από ένα παλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο, τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μέσα από τις γραμμές της οποίας δίνουμε σήμερα τον αγώνα για εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια, για την επιβίωσή μας ως ελεύθερης χώρας και υπερήφανος λαός και κυρίως για να έχει μέλλον η νέα γενιά, αυτοί οι νέοι και οι νέες που με τον ενθουσιασμό και τον παλμό τους το βράδυ της Κυριακής του δημοψηφίσματος χάρισαν σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της γης υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ημέρα που ο Τσίπρας πέταξε το προσωπείο του «αριστερού ριζοσπάστη» και παρέδωσε την Ελλάδα και το λαό της στις ορέξεις των τοκογλύφων της «γερμανικής» Ευρώπης, σύμφωνα με τον Ταρίκ Αλί θα είναι το ίδιο μισητή στη μνήμη του λαού μας, όπως και η 21η Απριλίου 1967, η ημέρα που η χούντα των συνταγματαρχών κατέλειε την Ελληνική Δημοκρατία.

Θα ήθελα να αναφέρω τα τελευταία λόγια του Σαλβαδόρ Αλιέντε, που είναι σήμερα τόσο επίκαιρα, όσο ποτέ άλλοτε:

«Ο λαός πρέπει να υπερασπιστεί τις ελευθερίες του. Ο λαός δεν πρέπει να ηττηθεί, δεν πρέπει να αυτοκαταστραφεί και δεν πρέπει να ταπεινωθεί.
Σε αυτή τη σκοτεινή και πικρή στιγμή, όπου τη διαπερνά η προδοσία, θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι, ότι οι μεγάλοι δρόμοι θα ανοίξουν αργά ή γρήγορα, πολύ σύντομα και πάλι, όπου ο δημοκρατικός λαός της πατρίδας μας θα βαδίσει ενωμένος για το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας. Έχω τη βεβαιότητα, ότι η θυσία μου θα είναι τουλάχιστον ένα ηθικό δίδαγμα που θα καταδικάσει την αποστασία, τη δειλία και την προδοσία.»

Την Κυριακή αντιστεκόμαστε, ψηφίζουμε ΟΧΙ, ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα.

Βαλλιάνος Γρηγόρης

Κεραμειές

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer