Επιστολή του Μάκη Φόρτε στον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου
Το περιφερειακό συμβούλιο στο Ληξούρι
Πολιτική
31/01/2014 | 12:06

Προς

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη

 

Κοινοποίηση

Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου

Περιφερειακούς Συμβούλους

 

Συνάδελφε Πρόεδρε

Με την χθεσινή σου πρόσκληση συγκαλείται εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο την Τετάρτη 5  Φεβρουαρίου 2014  και ώρα 11:00  με  τηλεδιάσκεψη και με θέμα  «Ενημέρωση   – Δρομολόγηση  ενεργειών  της  Περιφέρειας  για  την  αντιμετώπιση   επειγουσών  ζητημάτων  που  προέκυψαν   από  το  σεισμό  στη  Κεφαλονιά».

 

Ο ψυχρός και εικονικός τρόπος συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη που επέλεξες (προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου) για τη σημαντικότερη ίσως συνεδρίαση στην 3χρονη θητεία του περιφερειακού συμβουλίου αντικειμενικά είναι ατυχής – αφού είναι κορυφαίο θέμα στην ούτως ή άλλως προβληματική συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης των άλλων Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά.

 

Αντιλαμβάνομαι τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας ζωντανής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στην καρδιά του χειμώνα και μάλιστα στην Κεφαλονιά.

Όμως αγαπητέ Πρόεδρε

Αν το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων δεν μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης στο νησί της Κεφαλονιάς που βιώνει τη μεγαλύτερη δοκιμασία του στη σύγχρονη ιστορία του τότε λυπάμαι – θλίβομαι καλλίτερα – αλλά δεν έχει λόγο ύπαρξης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Σε καλώ, σας καλώ με τον κ. Περιφερειάρχη, να αναθεωρήσετε την πρόσκληση και η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να γίνει δια ζώσης στο Ληξούρι, το κέντρο της καταστροφής (φοβάμαι πολύ μεγαλύτερης απ’όσο μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί), παρουσία των τραγικά δοκιμαζόμενων κατοίκων του Ληξουριού, της Παλλικής και όλης της Κεφαλονιάς, που αυτοί και μόνο αυτοί «θα ενημερώσουν για τα επείγοντα  ζητήματα  που  προέκυψαν   από  το  σεισμό  στην  Κεφαλονιάς» και όχι ο οποιοσδήποτε τρίτος.

Εννοείται ότι στη συνεδρίαση θα φροντίσετε να παρευρεθούν ο Δήμαρχος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, πολύ περισσότερο αφού δεν κατέστη δυνατή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο λαός είναι έρμαιος των παντός είδους φημών και των τηλεοπτικών μέσων.

Η συνεδρίαση αυτή θα είναι η ισχυρότερη απόδειξη αλληλεγγύης των Επτανησίων στους Κεφαλονίτες, πολύ μεγαλύτερη από την μεταφορά κάποιων χιλιάδων ευρώ που θα αποφασίσει το συμβούλιο με την τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.

Θα τολμήσω να ισχυριστώ ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, θα είναι ουσιαστικότερη πράξη αλληλεγγύης ακόμη και από την πρωθυπουργική και υπουργική πασαρέλα και τον πρωτοφανή λαϊκισμό των ημερών που γίνονται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους.

Αν δεν το πράξετε, τουλάχιστον στη δική μου συνείδηση, υπογράφεται η ουσιαστική αποσύνθεση άρα και αυτοδιάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Με εκτίμηση

Μάκης Φόρτες

Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς

 

Υ.Γ. Και επειδή μπορεί κάποιοι να προφασιστούν τα έξοδα και τον χρόνο της μετακίνησης, θα πρότεινα να ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη η sky express που λυμαίνεται ολοχρονικά την αεροπορική σύνδεση των Ιονίων Νήσων με αδρά επιχορηγούμενα «νεκρά» δρομολόγια να προσφέρει δωρεάν τη μετακίνηση.

Στην περίπτωση άρνησης της εταιρίας ας πληρωθεί από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας επιχορηγώντας ο Περιφερειάρχης μία εκδήλωση λιγότερο.

fortes makhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer