Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησε τον παλαίμαχο κομμουνιστή σ. Μανώλη Γαλιατσάτο
Το ΚΚΕ “αποχαιρετά” τον Μανώλη Γαλιατσάτο
Πολιτική
21/07/2016 | 09:38

Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησε στις 18/7/2016 τον παλαίμαχο κομμουνιστή σ. Μανώλη Γαλιατσάτο. Ο σύντροφος Μανώλης γεννήθηκε το 1931 στα Καμιναράτα από πολυμελή αγροτική οικογένεια, η οποία κατά τη διάρκεια της ΕΑΜικής αντίστασης είχε ενεργό δράση, όπως και ο ίδιος που ως σύνδεσμος – τροφοδότης βοηθούσε στον αγώνα ενάντια στην γερμανική κατοχή. Το 1957 μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να εξασφαλίσει τα αναγκαία για την οικογένεια. Εργάζεται στην οικοδομή και δραστηριοποιείται μέσα από το κλαδικό σωματείο. Το 1961 σε απεργιακή κινητοποίηση τραυματίζεται βαριά από αστυνομικούς και παραμένει στο νοσοκομείο πάνω από ένα χρόνο. Τότε αναγκάζεται για λόγους υγείας να επιστρέψει στην Κεφαλονιά. Δραστηριοποιείται μέσα από την ΕΔΑ μέχρι τη δικτατορία του 1967 και το 1974 οργανώνεται στο ΚΚΕ όπου και παρέμεινε μέχρι την τελευταία του πνοή. Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος καθώς και πρόεδρος της τότε κοινότητας Καμιναράδων με ουσιαστική προσφορά.

Στάθηκε ακλόνητος και αταλάντευτος απέναντι σε όλες τις δυσκολίες. Συνέβαλε να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος από τους λεγόμενους ανανεωτές και το 1968 αλλά και την περίοδο 1989-1991.

«Με την πολύχρονη δράση του , με το παράδειγμά του , με τη συνέπεια λόγων και έργων, έδειξε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ένα οποιοδήποτε Κόμμα αλλά σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, ασυμβίβαστος αντίπαλος των εκμεταλλευτών, μπροστάρης του αγώνα για ένα δίκαιο κόσμο, σοσιαλιστικό – κομμουνιστικό», ανέφερε ο σ.Σπύρος Φαρακλός που τον αποχαιρέτησε εκ μέρους της ΤΕ.

Η τελευταία συμβουλή που μας έδωσε στον ιστορικό περίπατο που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην Παλλική ήταν η εξής: «Κρατάτε ψηλά το μαρξισμό-λενινισμό». Αυτό θα κάνουμε σ. Μανώλη και να σαι σίγουρος πως οι θυσίες και οι αγώνες σου δεν πήγαν χαμένοι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer