Δύο είναι τα γεγονότα που έχουν αναστατώσει τα Ιόνια Νησιά εν μέσω της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Το δεξί Μπακ(η) αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών
Πολιτική
10/01/2015 | 17:57

Του Άγγελου Αρτελάρη

Δύο είναι τα γεγονότα που έχουν αναστατώσει τα Ιόνια Νησιά εν μέσω της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Η κάθοδος της Άντζελας Γκερέκου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα και κατ’ επέκταση η μεταγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η παρουσία του Χαράλαμπου Λυκούδη σ’ αυτό της Κεφαλονιάς με τη …γαλάζια φανέλα. Του αδελφού, εν ολίγοις, του αντιδημάρχου Κεφαλληνίας Διονύση Λυκουδη. Είχαμε γράψει πριν κάμποσο χρόνο ότι ο τελευταίος σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Αλέξανδρος Παρίσης στην πολιτική σκηνή, όμως προφανώς ο δήμαρχος δεν το επιθυμούσε. Κυρίως, λόγω του θολού τοπίου που επικρατεί, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει ακλόνητος στον δημαρχιακό θώκο για τα προσεχή πέντε χρόνια.

 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησα, εδώ στο «Επτά», ανέφερα δύο – τρία πράγματα που πρέπει να διαθέτει ο βουλευτής Κεφαλληνίας. Το πρώτο και το πιο βασικό είναι να μην διαμένει μόνιμα στο νησί, όπως είναι καλό να συμβαίνει για τον δήμαρχο και τον αντι-περιφερειάρχη. Ο βουλευτής επιβάλλεται να κατοικεί στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, δηλαδή στην Αθήνα. Οφείλει να έχει γνώση της καταστάσεως που επικρατεί στην Κεφαλονιά, εν τούτοις, υποχρεώνεται να διατηρεί διασυνδέσεις με τα «κέντρα εξουσίας» προς όφελος της εκλογικής του περιφέρειας. Έθεσα ως παράδειγμα τη νυν βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία δεν είχε αυτή τη δυνατότητα και ως εκ τούτου η δράση της ήταν μηδαμινή. Το ίδιο, άλλωστε, είχε συμβεί και με το Σπύρο Μοσχόπουλο, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Το ζητούμενο, όμως είναι να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Κεφαλονιά.

 

Τις προσεχείς ημέρες θ’ αναφερθούμε λεπτομερώς στους υποψήφιους βουλευτές του νησιού μας, αλλά εκ πρώτης όψεως η περίπτωση του Χαράλαμπου Λυκούδη φαντάζει εξαιρετική. Ανεξάρτητα, με τις μονάδες διαφοράς που θα προκύψουν μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών στη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ουδόλως επιθυμούμε να υποτιμήσουμε τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν, ωστόσο, τυπικά τουλάχιστον ο δικηγόρος έχει τα εχέγγυα προκειμένου να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Προσοχή: Όχι, για να εκλεγεί την 25η Ιανουαρίου, αλλά για να βοηθήσει εμπράκτως το νησί ανεξάρτητα τον πολιτικό σχηματισμό που θα προκύψει…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer