Ο Μάκης Τουμάσης γράφει στο e-kefalonia.net για την οικονομική κρίση και τις δυνατότητες που έχει η τοπική μας κοινωνία.
“Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!”
Πολιτική
02/01/2012 | 11:27

toumasisΤου Μάκη Τουμάση*

Καλή Χρονιά !
Μέσα σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον κ σε μιάς αρνητικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας που αγκαλιάζει κάθε έκφραση της κοινωνικής μας ζωής (επάγγελμα, προοπτικές για τη νεολαία, οικονομία, εθνικά θέματα κλπ) ήλθε το 2012. Δίσεκτο !
Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε  πως θα το περάσουμε όλοι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε αιθεροβάμονες κ να πιστεύουμε τις δήθεν αισιόδοξες προβλέψεις κ τις συνταγές για σύντομη έξοδο από τη κρίση κάποιων δήθεν ειδικών και επαϊόντων. Που εν πολλοίς ήσαν ακριβώς αυτοί που μας οδήγησαν στην ανελέητη υποβάθμιση της ποιότητας των ζωών μας. Τόσο των δικών μας όσο και των παιδιών μας. Και το χειρότερο ! Για κάθε εχέφρονα που δεν τσιμπάει εύκολα στο παραμύθι της προσωρινής κρίσης
 (ειδικά στη πατρίδα μας που ευδοκιμεί η…φαιδρά πορτοκαλέα…) η κρίση θ κρατήσει τουλάχιστον  μια δεκαετία. Δυστυχώς! Όλα τα άλλα είναι πομφόλυγες. αερολογίες για να «ψήνεται» ο πολίτης και να ζει με  προσδοκίες κάνοντας υπομονή ενώ τα χρόνια περνούν, όσοι είναι μέσα στο κύκλωμα να τα «οικονομούν » και οι απ΄ έξω όπως πάντα στην απ΄ έξω. Εδώ λοιπόν στη τοπική μας κοινωνία θα πρέπει (νομίζουμε) να συνειδητοποιήσουμε τη πραγματικότητα αυτή και μαζί της να ανασκουμπωθούμε έχοντας κατανοήσει πως πλέον ούτε αεριτζίδικες συμπεριφορές αποδίδουν, ούτε με επιδοτήσεις μπορούμε πλέον να ζούμε. Χρειάζεται να χαμηλώσει ο πήχης και να διεκδικούμε επενδύοντας περισσότερα χρήματα, περισσότερη προσωπική εργασία, ανεβάζοντας ποιότητα προϊόντων και χαμηλώνοντας τις τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα. Έχουμε το χρυσοφόρο τουρισμό που καλύπτει ΟΛΕΣ τις επαγγελματικές ενασχολήσεις. Ξενοδοχεία, μικρότερα καταλύματα, εστιατόρια, super- markets, μπαράκια, καφετέριες, ΤΑΧΙ, καταστήματα αναμνηστικών δώρων, κλπ, κλπ, που αν όλα αυτά κινηθούν, θα ανανήψει η αγορά, θα
 πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας και η τοπική κοινωνία – δηλαδή όλοι μας γιατί όλοι είμαστε αλληλοεξαρτημένοι -θα αντέξουμε και ίσως ίσως βελτιώσουμε και την όλη μας οικονομική κατάσταση στα μέτρα του εφικτού και των νέων δεδομένων. Αλλιώς θα ψαχνόμαστε να βρούμε τις πταίει βυθιζόμενοι σε μια ανείπωτη τοπική οικονομική κρίση που θα την εκμεταλλευτούν ξένοι προς το νησί μας επενδυτές αγοράζοντας τις πεθαμένες μας μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Γιατί αν υπάρχουν λεφτά δεν χαρίζονται πλέον με επιδοτήσεις και κέρδη από μια πλαστή οικονομική ευμάρεια.      

 Όσοι το αντιληφθούν και το κατανοήσουν θα διασωθούν. Οι άλλοι θα βουλιάξουν…
Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

Ο Μάκης Τουμάσης είναι δημοσιογράφος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer