Δικαίωση για τον Διονύση Λυκούδη που εκλέχθηκε Α’ Αντιπρόεδρος. Στις πρώτες του δηλώσεις ευχήθηκε ότι καλό θα είναι να μην χωριστούν σε παρατάξεις και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καλό των επαγγελματιών του νησιού.
Η «πρώτη» του επιμελητηρίου
Πολιτική
03/01/2012 | 00:39

Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου

Η πρώτη συνεδρίαση των μελών του Επιμελητήριου καθώς και η εκλογή του ΔΣ είναι πλέον γεγονός! Ακριβώς στην ώρα τους ήταν όλοι στις θέσεις τους και μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, δόθηκε ο λόγος στον καθένα ξεχωριστά από τον Πρόεδρο. Την αρχή την έκανε, βεβαίως, ο εκλεγμένος πλέον, Μιχαλάτος Θεόφιλος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε “όλοι μας είμαστε ένα όργανο και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Ζητάω από τους συμβούλους να αποφασίσουν πως θα κινηθούμε”.  Από την αντιπολίτευση το λόγο πήρε ο Σταύρος Σπαθής «Χαίρομαι που βλέπω πολλά νέα παιδιά. Θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλύτερο».

Αίσθηση όμως προκάλεσαν τα λόγια το νέου αντιπροέδρου Διονύση Λυκούδη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Τα Επιμελητήρια του ΄80 και του ΄90 ήταν μιας κοπής και φύλακες της γραφειοκρατίας. Καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση! Σήμερα το Επιμελητήριο τιμάει τον κόσμο της Κεφαλονιάς. Και σε οικονομική δυνατότητα είμαστε, σαφώς, σε πολύ καλύτερη θέση. Καλό θα είναι να μην χωριστούμε σε παρατάξεις και δεν το λέω σαν ευχή Πρωτοχρονιάτικη! Να δουλέψουμε σαν ένα σώμα. Έχουμε κοινές αγωνίες, στόχους και κοινό πεπρωμένο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της πλειοψηφίας. Οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή του κόσμου που επέλεξε την παράταξη του κ. Μιχαλάτου». Ενώ συνέχισε λέγοντας, « Οφείλουμε να ακούσουμε, να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας στην συνεννόηση με την αντιπολίτευση. Μην μπερδεύουμε όμως τις έννοιες. Άλλο πράγμα η συνεννόηση άλλο η Διοίκηση. Αν καταφέρουμε να δικαιώσουμε τον κόσμο που ψήφισε τον καθένα μας ξεχωριστά τότε θα έχουμε σημειώσει μία μεγάλη νίκη. Να κάνουμε ένα συμβούλιο ειδικό, άμεσα, έτσι ώστε ο καθένας μας να καταθέσει τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις απόψεις του, όσον αφορά το Επιμελητήριο και την λειτουργία του».

epimelhthrio_ds4


Κατόπιν με ψηφοφορία εκλέχτηκαν τα μέλη του συμβουλίου, τα οποία είναι: Πρόεδρος, Μιχαλάτος Θεόφιλος. Α’ Αντιπρόεδρος, Λυκούδης Διονύσης. Β’ Αντιπρόεδρος, Ματσούκης Αναστάσιος. Ταμίας, Ματιάτος Σωτήρης. Γραμματέας, Λιγνός Διονύσης.

epimelhthrio_ds6 

Εξάλλου για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο τύπου το Επιμελητηρίου και αναφέρει τα εξής: “Tην Τρίτη 02/01/12  συνεδρίασε  στις 6:00 μμ για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου με ένα μόνο θέμα: Την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής(Δ.Ε.) 

Κατόπιν μυστικής  ψηφοφορίας και με δυο υποψήφιους στην κάθε περίπτωση-έναν από την μεριά της πλειοψηφούσας παράταξης στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κι έναν από την πλευρά της μειοψηφούσας – εκλέχτηκσν με ψήφους 13 υπέρ και 8 κατά οι:

1.Δ.Λυκούδης στη θέση του Α΄Αντιπρόεδρου

2.Α.Ματσούκης στη θέση του Β΄Αντιπρόεδρου

3.Δ.Λιγνός στη θέση του Γραμματέα και

4.Σ.Ματιάτος στη θέση του Οικονομικού Επόπτη

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος κ. Θ. Μιχαλάτος έκφρασε την ευχή να συνεργαστούν καλά όλα τα μέλη του Δ.Σ., να μην υπάρχει συμπολίτευση και  αντιπολίτευση στο νέο όργανο  και να προκύψουν πολλές ομόφωνες αποφάσεις και ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης κ. Σ. Σπαθής σημείωσε ότι μέσα από συνεργασία και καλή θέληση μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ., διατύπωσαν πολύ συνοπτικά κάποιες παρατηρήσεις  και ορίσθηκε η τριμελής εκλογική Επιτροπή”.

epimelhthrio_ds2

epimelhthrio_ds3

epimelhthrio_ds5

epimelhthrio_ds7

epimelhthrio_ds8

epimelhthrio_ds9

epimelhthrio_ds10

epimelhthrio_ds11

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer