«Πάμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε τις εκλογές σε μια μεγάλη γιορτή για την παράταξή μας, για την κοινωνία μας για τον τόπο μας».
Τι είπε στους ετεροδημότες ο Παρίσης
Πολιτική
12/05/2014 | 01:37

Φίλες και φίλοι του νησιού μας,
Κεφαλονίτισσες και Κεφαλονίτες.

Σας καλησπερίζω όλους και σας ευχαριστώ που βρεθήκατε απόψε κοντά μας, ανταποκρινόμενοι σε ένα ακόμη κάλεσμα του συνδυασμού της Ισχυρής Κεφαλονιάς.
Ξέρετε, όταν απευθύνομαι σε Κεφαλονίτες της Αθήνας, έχω πραγματικά εντελώς διαφορετικά συναισθήματα, από αυτά που νοιώθω όταν μιλώ στην Κεφαλονιά.
Η διαφορετικότητα αυτή έχει να κάνει με την πορεία της δικής μου ζωής, όπου και εγώ, για μισό περίπου αιώνα, ήμουν ένας από εσάς.
Ξέρω λοιπόν καλά, και από πρώτο χέρι, όπως λέμε στην Κεφαλονιά, τι βιώνει ο Κεφαλονίτης της Αθήνας.

Ξέρω πολύ καλά τι θα ήθελε για τον τόπο του.
Ξέρω πολύ καλά τις αγωνίες του και τις ανησυχίες του.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αγαπάει τον τόπο του με πολύ μεγαλύτερη ένταση από όλους εμάς που ζούμε εκεί.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν πρόκειται σήμερα να ακούσετε μια προεκλογική ομιλία, αλλά μια κατάθεση ψυχής για το τι έπραξε ένας από εσάς, που πριν τριάμιση χρόνια έγινε Δήμαρχος στην αγαπημένη μας πατρίδα.
Θα ακούσετε, και θέλω να είστε αυστηροί στην κρίση σας, παρότι γνωρίζω, ότι και να μην σας το ζήταγα, ο Κεφαλονίτης της διασποράς, είναι έτσι και αλλιώς αυστηρός κριτής.

Πριν αρχίσω, θέλω όλοι να γνωρίζετε, ότι η θητεία μου ως Δήμαρχος ήταν 44 μήνες, εκ των οποίων τους πρώτους 12 αφιέρωσα στην συνένωση των 7 πρώην Δήμων του νησιού μας και την οργάνωση του νέου, ενώ τους τελευταίους 6 μήνες ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με τον σεισμό.

Αρα μιλάμε για καθαρή θητεία 26 μήνες.
Σε αυτούς τους 26 μήνες ο Δήμαρχός σας, με πολύ αγώνα, σκληρή καθημερινή δουλειά, με σχέδιο και πίστη σε αυτό που έκανε, έχω την εκτίμηση, ότι έβαλε τη Κεφαλονιά μας σε μια πρωτόγνωρη πορεία, στην δυσκολότερη εποχή που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες για την χώρα μας.
Να δούμε όμως τι καταφέραμε στα έργα, στην διοίκηση και οργάνωση του Δήμου, στα οικονομικά του Δήμου, στον πολιτισμό και αθλητισμό, στον τουρισμό και την ανάπτυξη, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην καθημερινότητα του πολίτη, καθώς και τις κορυφαίες παρεμβάσεις του Δήμου για το νησί.

Να δούμε λοιπόν αρχίζοντας, τι πετύχαμε στα έργα:

– Σε 24 μήνες καθαρής θητείας, εντάξαμε έργα σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 47.500.000 ευρώ για όλο το νησί.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

Εντάξαμε για χρηματοδότηση την ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
Τον βιολογικό καθαρισμό της Λειβαθούς με 12.500.000 ευρώ.

 

Το νέο γηροκομείο του Αργοστολίου, που εχθές υπέγραψα την σύμβαση με τον ανάδοχο με προϋπολογισμό 10.500.000 ευρώ.

Την αντικατάσταση των καρκινογόνων αμυαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης του Αργοστολίου με 3.500.000 ευρώ.
Το δίκτυο αποχέτευσης του Πόρου με 6.500.000 ευρώ.

Εντάξαμε κόμπακτ βιολογικό καθαρισμό στο Φισκάρδο.
Εντάξαμε τα έργα διαμόρφωσης της παραλίας του Αργοστολίου, από την γέφυρα μέχρι το Μαϊστράτο.

parishs17

Εντάξαμε έργα στο Ελληνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 5.400.000 ευρώ και φέραμε την Κεφαλονιά, στην κορυφή των δήμων της χώρας μας σε εντάξεις, σε ελληνικά προγράμματα.
Κάναμε τους Κεφαλονίτες περήφανους γιατί 47.500.000 ευρώ δεν είχαν ενταχθεί από τους προκατόχους μας, για δεκαετίες.

 

Καναμε τους Κεφαλονίτες περήφανους γιατί αυτά τα πετύχαμε, όχι φερόμενοι ως επαίτες, αλλά κτυπώντας το χέρι μας στο τραπέζι και διεκδικώντας δυναμικά αυτό που μας ανήκει, αυτό που δικαιούμαστε.
Σήμερα είμαστε περήφανοι γιατί, άλλα από αυτά τα έργα έχουν ήδη αρχίσει, άλλα είναι στο στάδιο της δημοπράτησης.

 

Σήμερα είμαστε περήφανοι γιατί αποδείξαμε ότι στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των εντάξεων έργων, η παράταξή μας, η Ισχυρή Κεφαλονιά, δικαίωσε το όνομά της.
Να δούμε λίγο τι πετύχαμε στο τουρισμό:

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι πάντα παρών, σε όλες τις κορυφαίες τουριστικές διοργανώσεις, όπου κρίνεται η επισκεψιμότητα των τουριστικών προορισμών.
Σε έντονα ανταγωνιστικές συνθήκες, και με πενιχρές δαπάνες βάλαμε την Κεφαλλονιά στο χάρτη των τουριστικών επιλογών.

Συγκροτήσαμε και αναγάγαμε σε κορυφαίο γνωμοδοτικό όργανο, την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Επενδύσαμε στον τουρισμό κρουαζιέρας και επιβεβαιωθήκαμε για την προτεραιτότητά μας.
Μέσα σε 3 χρόνια αυξήθηκαν οι επισκέπτες Κρουαζιέρας κατά 55%, από 87.171 άτομα το 2011, σε 135.400 το 2013.
Κρουαζιερόπλοια: κατακόρυφη αύξηση από 56 αφίξεις το 2011 σε 115 αφίξεις στο 2013.

Ποσοστιαία αύξηση 105%.

Με την συνεχή προσπάθεια της Τουριστικής Επιτροπής και του θεσμικού Αντιδημάρχου του Δήμου, η Κεφαλλονιά βρέθηκε στην κορυφή των ετήσιων αυξήσεων σε αεροπορικές αφίξεις.
Το 2012 και το 2013 βρεθήκαμε πανελλαδικά στην κορυφή των ποσοστιαίων αυξήσεων.
Χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασιών με μεγάλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ιταλία ανοίγοντας νέους ορίζοντες επισκεψιμότητας στο νησί.

Προωθήσαμε τη σύγχρονη τάση του παγκόσμιου τουρισμού για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών, όπως ο γαμήλιος τουρισμός και ο οικολογικός τουρισμός.
Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτύπησε στους ρυθμούς της Κεφαλλονιάς.
Η Κεφαλλονιά, κατέλαβε τη 2η θέση στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο και προβλήθηκε από το παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο CNN , στα ομορφότερα και δημοφιλέστερα ευρωπαϊκά νησιά.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Φορμπς», η Κεφαλλονιά κατατάσσεται 4ος ιδανικότερος τόπος
διαβίωσης στην Ευρώπη.
Σε συνθήκες διεθνούς κρίσης και εγχώριας οικονομικής συρρίκνωσης, καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε στην καρδιά της λήψης αποφάσεων και στην καρδιά δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών, με μηδαμινό κόστος αλλά με απτά, μετρήσιμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αναδείξαμε το νησί μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Να δούμε τώρα τι πετύχαμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό:

 

 

Ενοποιήσαμε όλους τους πρώην δημοτικούς φορείς στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού, ιδρύοντας την κοινωφελή επίχειρηση Δήμου Κεφαλλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) δημιουργώντας οικονομία και συρρικνώνοντας το κόστος λειτουργίας στο μισό σε σχέση με τις πρώην δημοτικές αρχές.
Λειτουργήσαμε δημοτικούς κινηματογράφους με προβολές νέων ταινιών που παρακολούθησαν 13.000 θεατές.

 

Υλοποιήσαμε 8 προγράμματα μαζικού αθλητισμού με 400 άτομα οφελούμενους.
Διοργανώσαμε 269 πετυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε όλο το νησί.
Διοργανώσαμε 16 αθλητικούς αγώνες με επιτυχία, με την συμμετοχή 2.400 αθλητών.
Λειτουργήσαμε 6 χορωδιακά τμήματα, διαφόρων ηλικιών, και τμήματα μπαλέτου, εικαστικών, μαντολινάτας με την συμμετοχή 530 συμπολιτών μας.

Λειτουργήσαμε 3 σπουδαία φιλαρμονικά σχήματα με τη συμμετοχή 174 μουσικών, όλων των ηλικιών.
Διοργανώσαμε τα πιο πετυχημένα καρναβάλια, με το χαμηλότερο κόστος στην ιστορία τους.

 

Ακούστε τώρα
τι πετύχαμε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου:
Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό και ολοκληρωμένο φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδικής προστασίας,
τον ΟΚΑΠ, συγχωνεύοντας όλα τα πρώην νομικά πρόσωπα των πρώην δήμων και επαναπροσδιορίζοντας στο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και στις σημερινές κοινωνικές απαιτήσεις την αποστολή του.

Με κόστος υποπολλαπλάσιο των πρώην δήμων, λειτουργούμε 6 παιδικούς σταθμούς με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, εξυπηρετώντας 150 παιδάκια σε όλη την Κεφαλλονιά, καλύπτοντας όλες τις δικαιούχες οικογένειες που είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Εξυπηρετούμε καθημερινά 700 ηλικιωμένους με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Υποστηρίζουμε ατομικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με εξειδικευμένο προσωπικό.
Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κεφαλλονιάς, στηρίζοντας έμπρακτα 70 οικογένειες για τις βιοτικές τους ανάγκες.

Λειτουργούμε 3 κεντρικούς χώρους υποδοχής και ελεύθερης ενασχόλησης ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
Καταφέραμε όλα τα παραπάνω με τον ελάχιστο προϋπολογισμό δαπανών, ασκώντας ορθολογική οικονομική διαχείριση και δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος.
Παρέχουμε τις βέλτιστες κοινωνικές υπηρεσίες με συνολικό κόστος λειτουργίας του ΟΚΑΠ, ανά οικογένεια ωφελουμένων μόλις 180 ευρώ το μήνα.
Ακούστε τι πετύχαμε στην καθημερινότητα του δημότη και του επισκέπτη:

Με πενιχρούς πόρους, στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα και τους ΟΤΑ.

Κρατήσαμε την Κεφαλλονιά καθαρή, σε όλη την επικράτεια, προάγοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών και την τουριστική προώθηση του τόπου.
Κρατήσαμε την Κεφαλλονιά φωτισμένη σε όλη την Επικράτεια, φροντίζοντας, καθημερινά, τη συντήρηση του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Λειτουργήσαμε ανοιχτή γραμμή με το δημότη για την κατάθεση αιτημάτων, σε θέματα διαχείρισης της καθαριότητας, της ασφάλειας και του ευπρεπισμού του νησιού.
Βελτιώσαμε την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη με τις υπηρεσίες διεκπεραίωσης υποθέσεων.
Ταιριάξαμε τα ηλεκτρονικά εργαλεία με τον σωστό προσανατολισμό καθηκόντων του δυναμικού μας.
Εξυπηρετούμε προνοιακά με ευαισθησία και υπευθυνότητα 900 συμπολίτες μας.

Ενεργοποιούμε άμεσα και αξιόπιστα κάθε μηχανισμό του Δήμου για αποκαταστάσεις από έκτακτες περιστάσεις, επαναφέροντας τους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Με μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό, με αυστηρούς περιορισμούς ακόμη και στην απασχόληση υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, διοικητικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούσαν σημαντικό χρόνο, καταφέραμε να έχουμε ένα καθαρό και ασφαλές νησί, που συχνά κέρδισε τα εύσημα των επισκεπτών.

Τι πετύχαμε στην διοίκηση και στην οργάνωση του Δήμου μας:

Δημιουργήσαμε πλήρες ηλεκτρονικό μητρώο του ανθρώπινου δυναμικού.
Εγκαταστήσαμε Ηλεκτρονικό Παρουσιολόγιο σε όλα τα δημοτικά καταστήματα για το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, ενισχύοντας το αίσθημα της δικαιοσύνης ανάμεσα στο προσωπικό και προς την ίδια την κοινωνία.
Διασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία ψηφιακής πύλης μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία το αιτήματός του, με παράλληλη εγκατάσταση ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών.
Δημιουργήσαμε τις ψηφιακές υπογραφές των υπαλλήλων εξοικονομώντας πόρους και χρόνο στις υπηρεσιακές ενέργειες.
Δώσαμε προτεραιότητα στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού για τον εκσυγχρονισμό των μηχανισμών λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ανταποκριθήκαμε και προσαρμόσαμε τη διοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου σε περισσότερα από 1200 νομοθετήματα μέσα σε 3 χρόνια.

Διασφαλίσαμε την εργασία δεκάδων υπαλλήλων των πρώην Δήμων οι οποίοι βρέθηκαν εκτός εργασίας από ανακολουθίες και παραλείψεις των πρώην
δημοτικών αρχών.
Κατοχυρώσαμε τη λειτουργία της πρώην διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας
και η εξέλιξή της σε Τοπικό Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων με μορφή ΑΕ ΟΤΑ και παράλληλα διασφαλίσαμε την εργασία των πρώην εργαζομένων της που δεν διέθεταν ούτε μία σύμβαση εργασίας.

Καταφέραμε να κάνουμε τομές στην οργάνωση και τη διοίκηση, σε μία περίοδο που απαιτούσε παράλληλα την δύσκολη προσαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτη.

Ο πρώτοι 12 μήνες της δημοτικής μας θητείας ήταν αναγκαστικά χρόνος αυστηρών διαδικασιών συγχώνευσης και ανασυγκρότησης των δομών του Δήμου, ενώ οι πρόσφατοι 4 μήνες συνέπεσαν με τις υψηλές προκλήσεις και απαιτήσεις των επιπτώσεων των σεισμών.
Με ωφέλιμο χρόνο μόλις 24 μηνών από την 1 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε το διοικητικό και
οργανωτικό πλαίσιο του Δήμου.
Κάθε μας ενέργεια φέρει τη σφραγίδα νομιμότητας των ελεγκτικών αρχών και κάθε διάσταση της λειτουργίας της διοίκησης υποχρεωτικά εντάσσεται σε ηλεκτρονικά μητρώα του ελληνικού κράτους με αυστηρές προθεσμίες.
Τι πετύχαμε στα οικονομικά και πως νοικοκυρέψαμε τον Δήμο μας:

parishs

 

Κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου σε μια τριετία που αναμφισβήτητα ήταν η δυσκολότερη στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης, με μειωμένη κρατική επιχορήγηση, για λειτουργικούς σκοπούς κατά 44%, και μειωμένη ΣΑΤΑ κατά 77%, παραλάβαμε την Κεφαλονιά στο όριο της επιτήρησης και καταφέραμε να την εξυγιάνουμε.

Επιπλέον από την μειωμένη κρατική επιχορήγηση, στα ταμεία του Δήμου φτάνουν κάθε μήνα, μόλις 198.000 ευρώ καθαρά, καθώς παρακρατούνται 195.000 ευρώ μηνιαίως για την αποπληρωμή των δανείων των πρώην Δήμων.
Φίλες και φίλοι Κεφαλονίτες

Θα μπορούσα να μιλάω για πολλές ώρες αναφορικά με τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής στην θητεία μου.

Θα τελειώσω όμως εδώ λέγοντάς σας ένα τελευταίο:

Ολη η Ελλάδα κλαίει για τα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν και έχασαν οι πόλεις τους.
Η Κεφαλονιά αντί να κλαίει πανηγυρίζει.

Κάναμε κορυφαία νίκη και διατηρήσαμε τα ΤΕΙ και όλα τα τμήματα τους στην Κεφαλονιά.
Όταν η Κυβέρνηση τα έκλεισε στην Κεφαλονιά, δήλωσα ότι όσο είναι Δήμαρχος ο Παρίσης καμιά κυβέρνηση δεν θα αγγίξει τα ΤΕΙ στο νησί.

Το είπα και το έκανα.

Όλα τα τμήματα είναι στο νησί.

Οσο υπάρχω δεν θα τα αγγίξει κανείς.

Μπορεί όταν πήγα κόντρα στην απόφαση του Υπουργείου να με έλεγαν τρελό αλλά ο τρελός τελικά νίκησε.
Οι άλλες πόλεις τα έχασαν.

Εμείς είμαστε νικητές.

Ετσι θα νικήσουμε σε όλες τις μάχες από εδώ και μπροστά.
Φίλες και φίλοι

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, το νησί μας, ο υπέροχος τόπος που ζούμε και παλεύουμε,
θα βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Εσείς με την επιλογή σας, έχετε τη δύναμη να τον οδηγήσετε εκεί που μας αξίζει.

Όχι πίσω στην ασυδοσία, όχι πίσω στα χρέη, όχι στις καθεστωτικές νοοτροπίες και τους θρασείς τακτικισμούς.
Πριν από 3 χρόνια εσείς μας δώσατε την εντολή να γκρεμίσουμε τις δυναστείες δεκαετιών
και να ξεκινήσουμε μία νέα καθαρή εποχή για την Κεφαλονιά, αντάξια της αξίας των σπουδαίων απλών ανθρώπων της.

Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην ίδια πρόκληση:
Να συνεχίσουμε μαζί το
σημαντικό έργο που καταφέραμε και να μην γυρίσουμε πίσω.
Με την ομάδα της Ισχυρής Κεφαλονιάς, αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη και τις ικανότητες να στεκόμαστε στο ύψος των πιο μεγάλων προκλήσεων για τον τόπο.

Σεβαστήκαμε τους κόπους σας και τις δυσκολίες σας, και σθεναρά επιλέξαμε τον δύσβατο
δρόμο.
Εκτελέσαμε μία πετυχημένη αποστολή χωρίς να επιβαρύνουμε επιπρόσθετα
κανέναν πολίτη.
Με όπλα την σκληρή εργασία, το σωστό προγραμματισμό και με κάθε χρήσιμο εργαλείο της τεχνολογίας και της νομοθεσίας, καταφέραμε να αλλάξουμε σελίδα
για το Δήμο.
Κάναμε πολλά και μαζί μπορούμε ακόμη περισσότερα.

Η επόμενη πενταετία μπορεί να
είναι μια χρυσή πενταετία για την Κεφαλονιά και όχι ένα θλιβερό πισωγύρισμα.
Με εμπιστοσύνη στην κρίση σας και με πολλή αγάπη για τον καθένα από εσάς, σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί στο δρόμο των ικανών και των γενναίων.

Το δικαιούμαστε όλοι.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι,

Αυτές οι εκλογές έχουν ένα κορυφαίο διακύβευμα.

Η Κεφαλονιά θα εμπιστευτεί αυτούς που υπόσχονται ότι είναι ικανοί.
Ή αυτούς που απέδειξαν ότι δεν λένε προεκλογικά παχιά λόγια, αλλά στην πράξη είναι ικανοί;

Φίλες και φίλοι

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Δεν εμπιστευόμαστε στο τιμόνι ανθρώπους, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα κάνουν από την καρέκλα του Δημάρχου για το νησί, ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν από τη θέση του Υπουργού, όταν μάλιστα τότε, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν Κεφαλονίτες.
Δεν εμπιστευόμαστε υποψηφίους που, όταν αυτοί ήταν Δήμαρχοι ξεχαρβάλωσαν τον Δήμο τους,
αφήνοντας πίσω καμένη γη και εκατομμύρια χρέη και μαύρες τρύπες.
Δεν παραδίδουμε το νησί σε αγνώστους και σε αμφιλεγόμενης αξίας διαχειριστές.

Δώστε την μάχη μέχρι την Κυριακή των εκλογών, να διασφαλίσουμε ότι η Ισχυρή Κεφαλονια θα είναι με βεβαιότητα στο τιμόνι του νησιού την επόμενη πενταετία.

Πάμε όλοι μαζι να αποδείξουμε ότι η νέα γενιά του ψηφοδελτίου μας αξίζει να γίνει η ατμομηχανή για να πάμε την Κεφαλονιά μας στο μέλλον.

Πάμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε τις εκλογές σε μια μεγάλη γιορτή για την παράταξή μας, για την κοινωνία μας για τον τόπο μας.
Σας κλείνω από σήμερα το βράδυ ραντεβού να γιορτάσουμε όλοι μαζί στις 18 του Μάη το βράδυ.

Γεια σας και σας ευχαριστώ όλους και έναν-έναν ξεχωριστά.

Σας ευχαριστώ

parishs22

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer