Συνέντευξη στον Ιόνιαν Γκάλαξι και στην Γιάννα Κουλουμπή παραχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης. Ας δούμε τα βασικά σημεία.
Τι είπε στον Ionian Galaxy ο Διονύσης Λυκούδης
Πολιτική
06/10/2015 | 13:10

Συνέντευξη στον Ιόνιαν Γκάλαξι και στην Γιάννα Κουλουμπή παραχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης. Ας δούμε τα βασικά σημεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

“Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δείξαμε ότι επιτέλους μπορούμε να είμαστε πιο ώριμοι, πιο υπεύθυνοι, να λέμε όχι στις “κοκορομαχίες” και στις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να είμαστε αποτελεσματικοί προς όφελος του Δήμου. Μέχρι τις 11:30μ.μ. είχαμε ολοκληρώσει 30 θέματα”

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Υπάρχει σοβαρό θέμα. Μετά την πρώτη αρνητική δικαστική απόφαση, δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Ίσως ο Δήμος κληθεί να πληρώσει από την τσέπη του τα 5.500.000 ευρώ. Θα υπάρξει μία δεύτερη δικαστική φάση και ευελπιστούμε. Δεν κινδυνεύει το έργο που ολοκληρώνεται αλλά διακυβεύεται το αν θα αναγκαστεί ο Δήμος να πληρώσει 5.500.000 ευρώ από το ταμείο του, χρήματα που είχε βάλει η Ευρωπαική Ένωση.

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Με βάση το προηγούμενο θέμα ο Αναπληρωτής Δήμαρχος υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής η Δημοτική Αρχή εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική: “Θα πρέπει να ωριμάσει όλος ο πολιτικός κόσμος και να μην πανηγυρίζουμε πάνω στο “πτώμα” του νησιού. Αυτή θα είναι η στρατηγική μας από εδώ και πέρα και ελπίζω το ίδιο να εφαρμόσει και η αντιπολίτευση. Χρειάζεται συλλογική δουλειά για να φέρουμε αποτελέσματα”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

“Σταμάτησε από τον περασμένο Γενάρη η ομαλή χρηματοδότηση του έργου, οπότε ο εργολάβος έκανε διακοπή εργασιών και στην συνέχεια διάλυση σύμβασης. Είναι κακή η κατάσταση όμως δεν ευθύνονται ούτε ο Δήμος, ούτε ο εργολάβος. Ελπίζουμε να ανοίξουν πάλι τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να παρακαλέσουμε τον εργολάβο να συνεχίσει το έργο διότι αλλιώς θα χρειαστεί επαναδημοπράτηση και 2-3 χρόνια καθυστέρηση. Ο αγώνας του Δήμου είναι καθημερινός. Προσπαθήσαμε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέχρι να ενταχθεί στο ΣΕΣ, δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε ισχυρή παρέμβαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Εγώ όλα αυτά για τα έργα τα είχα πει από τον περασμένο Φεβρουάριο και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα”.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

“Οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικά η Πολιτική Προστασία, σε χρόνο ρεκόρ, κατάφεραν και συνέταξαν το τεύχος καταγραφής των ζημιών, προυπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ. Αυτό το δώσαμε σε Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια και Βουλευτή. Το τι θα πάρουμε δεν εξαρτάται από τον Δήμο αλλά από άλλους. Θα πρέπει και η κ. Θεοπεφτάτου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Ελπίζω και εύχομαι πάντως να μην χαθούν τα χρήματα αυτά όπως χάθηκαν αυτά του σεισμού. Το κράτος οφείλει να αποκαθιστά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές”.

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος μίλησε και για την βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου: “Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της όμως αυτό που κρίνεται είναι η αποτελεσματικότητα. Στο θέμα των σεισμών μέχρι τον Ιανουάριο είχαν έρθει 35 εκ. ευρώ. Από τότε και μετά δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ. Η πλήρης αποκατάσταση από τους σεισμούς χρειάζεται άλλα 35 εκ. ευρώ που όμως είναι δύσκολο να έρθουν. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να την λέμε και όχι να χαιδεύουμε τα αυτιά των πολιτών. Να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις με λαικισμούς ώστε να ξέρουν οι πολίτες που βρίσκονται. Για την ένδεια χρημάτων ευθύνεται η κεντρική κυβέρνηση και όχι ο Δήμος”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer