Στα 8 εκατ. ευρώ κοστολογείται το ύψος των χρημάτων που αξιώνει ο Δήμος Κεφαλονιάς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Λυκούδης: Στα 8 εκατ. ευρώ κοστολογούνται οι ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες
Πολιτική
06/10/2015 | 08:42

Αυτό ανέφερε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Το ποσό προέκυψε κατόπιν της καταγραφής όλων των προβλημάτων από τη Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και το τεύχος που δημιουργήθηκε εστάλη ήδη στις αρμόδιες αρχές ενώ αύριο θα βρίσκεται στα χέρια και της Βουλευτού του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Βέβαια, ο κ. Λυκούδης κρατάει, όπως είπε, “μικρό καλάθι” για τη χορήγηση αυτής της αποζημίωσης από την κεντρική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας. Περαιτέρω συζήτηση για το θέμα των πλημμυρών δεν έγινε αφού η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχης καταψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης να τεθεί το θέμα προς συζήτηση.

Από κει και πέρα, ασκήθηκε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης στο “Μπαστούνι” και την τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα του Διονύση Λευκάδίτη, με τον κ. Λυκούδη να ξεκαθαρίζει ότι η κίνηση αυτή έγινε “για να τιμηθεί ο άνθρωπος που συνέβαλε κατά 80% στην υλοποίηση του έργου της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων” και “δεν πρόκειται για κάποιο έγκλημα ή ποινικό αδίκημα”. Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τα έργα του Βιολογικού της Σκάλας και του νέου Δημοτικού Γηροκομείου στο Αργοστόλι. Για το πρώτο, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος τόνισε ότι πράγματι ελοχεύει κίνδυνος απένταξης του και το θέμα χειρίζεται ο Δήμος ενώ για το δεύτερο, υπογραμμίστηκε ότι ο εργολάβος βρίσκεται στη διαδικασία διάλυσης της σύμβασης και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για να αποτραπεί η διαδικασία.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι της κοινότητας των Διλινάτων και γονείς προκειμένου να υποστηρίξουν τη γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων από τριθέσιο σε εξαθέσιο καθώς την αλλαγή του ΦΕΚ περί γεωγραφικής κατανομής. Απαντες εξέφρασαν την ανάγκη να στηριχθεί το σχολείο προκειμένου να μην κλείσει καθώς το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανάγκη να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατανομή των παιδιών από τα Φαρακλάτα στο Αργοστόλι, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο το σχολείο των Διλινάτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υποστήριξη και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβε ομόφωνη απόφαση για την αναβάθμιση του σχολείου.

DSC00206 DSC00208 DSC00242 DSC00245 DSC00253 DSC00258 DSC00259 DSC00263 DSC00235

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer