H ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι δυναμικά παρούσα στις εκλογές, ανεξάρτητα από τα ποσοτικά δημοσκοπικά αποτελέσματα.
Τι είπε η Σοφία Αράβου – Παπαδάτου στο διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
Πολιτική
11/01/2015 | 17:49

Ως εκπρόσωπος της Ν.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης , πρέπει να πω ότι η ΔΗΜΑΡ σ’εμάς μπορεί να έχει μικρό πολιτικό δέμας (σώμα) αλλά διαθέτει τεράστιο και αγύριστο ιδεολογικό κεφάλι.
Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης, έγιναν δωρητές πολιτικού σώματος, καί στη δεξιά συγκυβέρνηση, αλλά καί στις συνομιλίες με την ό,ποια κεντροαριστερά, καθώς και πρόσφατα με την ριζοσπαστική αριστερά. Εκείνοι όμως, όχι μόνο αρνήθηκαν να μεταμοσχεύσουν ιδέες, αλλά αντίθετα, απέρριψαν το ανανεωτικό μόσχευμα, αγνοώντας παράλληλα τη ΔΗΜΑΡ και το πρόγραμμά της. Η ΔΗΜΑΡ όμως λαβώνεται αντιστρεπτά, παρά το γεγονός ότι κάθε φορά χάνει συντρόφους. Όπως αποδείχτηκε, ευτυχώς ή δυστυχώς, κάθε φορά υποβαλλόταν σε δοκιμασία χειρουργικής και συντροφικής «καρκινεκτομής».
Ο Φώτης Κουβέλης προσφέρεται, και έτσι κάνουν οι ηγέτες, προκειμένου να κατανοήσουν τα «ανώριμα πολιτικά παιδιά». Μέσα στην πράξη, προσφέρθηκε επανειλημμένα να λαβωθεί, όχι μόνο για να προσεγγίσει τους άλλους, αλλά κυρίως για να καταλάβουμε όλοι εμείς με τα μονοδιάστατα δεξιόστροφα, κεντροαριστερόστροφα και ριζοσπαστικά αριστερίστικα μυαλά μας. Σε κάθε εγχείρημα χάνει συντρόφους, αλλά όχι υγιή σάρκα, διαφυλάσσοντας την ψυχή τού ανανεωτικού σώματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη κοινωνική αλλαγή, αιώνες τώρα, επιλέχτηκε και προορίζεται να απορροφήσει και να εκτονώσει, τη δίκαια διεγερμένη λαϊκή οργή. Σ΄αυτό δεν υπάρχει λογική, δεν είναι θέμα ηγεσίας, προγράμματος, ρεαλισμού, εφαρμογής. Το περιγράφει ο μεγάλος κοινωνικός ψυχολόγος και γιατρός Gustave Le Bon, από τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι η επιθυμητή από πολλούς, σύγκρουση, έστω και αν δεν αποδώσει. Δυστυχώς γι αυτούς, θα κάνουν τη δύσκολη και βρώμικη δουλειά. Η χειραφέτηση τής ανανεωτικής αριστεράς δεν είχε θέση σ΄αυτό και αυτήν την ώρα. Όταν θα σβήσουν τα φώτα στην οργισμένη αρένα και θα αναδυθεί η ανάγκη της σωστής και εφαρμόσιμης πολιτικής, τότε πιθανότατα θα τα ξαναπούμε. Τότε θα φανεί αν, η νέα ηγεσία που πιθανόν θα προκύψει, αν θέλει να ωφελήσει το λαό ή να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα ή, και για πολλά χρόνια, ανεφάρμοστα ιδεολογικά απωθημένα.
Εμείς εδώ, σταθερά και όλοι στον αγώνα!
Είναι καλό που θα συνεργαστούμε εκλογικά και με προγραμματική συμφωνία, με τους Οικολόγους, την Πολιτική Οικολογία!
Πάντα όμως με οργανωτική και κομματική αυτονομία, όπως προτείνεται από τη ΔΗΜΑΡ!
-Δεν ξέρω αν πρέπει να με ακούσετε εμένα, μια «ψεκασμένη» και «μωρή». Μία ψεκασμένη για δεκαετίες από οδοντιατρικό τροχό, αλλά και μπολιασμένη από το αίμα και το σάλιο όλων σας, μαζί με τις σκέψεις σας. Παρόλα αυτά μωρή, που δεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση της μωρίας των γιατρών, διότι όπως λέει ο λαός μας «ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι», αλλά θέλησε να κατακτήσει την κορυφή της μωρίας των δασκάλων, κατά τη λαϊκή σοφία. Διδάσκοντας όμως τα τελευταία 6 χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είδα να μετατρέπεται πρόσφατα σε «μονοθέσιο δημοτικό σχολείο», όπου 2-3 καθηγητές πρέπει να διδάξουν πλέον όλα τα μαθήματα, κάθε γνωστικό αντικείμενο, άσχετα αν το γνωρίζουν ή όχι. Αυτήν την παιδεία θέλουμε στην ανανεωτική αριστερά; Με υποχρηματοδότηση και συμπιεσμένη εκβιαστικά, ώστε να εμπορευματοποιηθεί και να παραδοθεί άνευ όρων στα ιδιωτικά συμφέροντα;
Από την άλλη μεριά, στα πλαίσια της αποκέντρωσης, τι βλέπουμε; Τη λαϊκίστικη κατάτμηση και καρατόμηση στα 4, του μισού στρέμματος γης. Το χτίσιμο 4 μονοκατοικιών στις σύγχρονες οριζόντιες πολυκατοικίες της εργολαβικής κερδοσκοπίας, με αντίστοιχους, θα το πω, 4 χολερικούς βόθρους κάτω από τη μύτη μας. Καθόμαστε κυριολεκτικά επάνω στα λύματά μας.
Να πάμε και στον αντίποδα; Της συνένωσης άπειρων στρεμμάτων με γιγαντοκατασκευές, με «κατακίτρινους και με σχιστά μάτια» Έλληνες να κυκλοφορούν μέσα, από την κινεζοποίηση της εργασίας. Αυτή τη διαχείριση της γης θέλουμε στην ανανεωτική αριστερά;
Έχουμε δουλειά να κάνουμε, για να δοθούν σωστές λύση, κατά το «εδώ σε θέλω μάστορα, με τα διλήμματά σου». Ας δείξει τη ρότα ο λαός-τιμονιέρης, ώστε η λογική να μην εξαλειφθεί από την παρόρμηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ας επιτελέσει το έργο του, της απορρόφησης των δίκαια διεγερμένων παθών! Να έχει όμως υπόψη του, ότι ο Έλληνας είναι άρρηκτα δεμένος με την ιδιοκτησία, όπως και με την παγιωμένη εξουσία. Από τη μια μεριά, εκχωρεί περιουσίες στους νεώτερους, αλλά κρατάει την επικαρπία! Από την άλλη, και με την ίδια λογική, θα εκχωρήσει λόγω συνθηκών, εξουσία στους νεώτερους, αλλά όχι και την αυτοδυναμία που ελπίζουν!
Σε κάθε περίπτωση, η ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι δυναμικά παρούσα στις εκλογές, ανεξάρτητα από τα ποσοτικά δημοσκοπικά αποτελέσματα. Εκλογική παρουσία και δυναμική, που μπορούν να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη για το χώρο μας!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer