Συνεδρίασε το Σάββατο το πρωί με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
11/01/2015 | 17:56

Συνεδρίασε το Σάββατο το πρωί με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο  Ιονίων Νήσων με τρία θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Το Σώμα ωστόσο απασχόλησε εκτός ημερησίας διάταξης η έγκριση τελικής αποδοχής υλοποίησης του έργου “Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης & Παροχής Διοικητικών Διαδικασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” που εντάχθηκε με κωδικό ΟΠΣ : 494146 προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση». Το έργο έχει  προϋπολογισμό 623.475,00  και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015.  Το Π.Σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το έργο με την παράταξη Σπύρου να ψηφίζει λευκό.

Επίσης το Σώμα ενέκρινε:

  • κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο του Ι. Κορφιάτη από τη ΛΑ.ΣΥ.,  την τροποποίηση του  Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2015 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που αφορά δαπάνες για τη διενέργεια των εκλογών αλλά και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους που αναμένεται να προσληφθούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας .
  • τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου – δραστηριότητας : Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδική ονομασία MARIES –X ( 141 1069) της εταιρείας COSMOTE. Αρνητικά ψήφισε  η παράταξη Σπ. Σπύρου
  • τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ξενοδοχείου κλασικού τύπου5***** ( Α τάξης ) 184 κλινών, σε έκταση 17.705,14 τμ. στη θέση Άγιος Αντρέας, Δ.Δ Τραγακίου Δ.Αρκαδιών Ν.Ζακύνθου , ιδιοκτησίας «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΑΣΩΝ Α.Ε ».

Το Π.Σ εκτός ημερήσιας διάταξης ενέκρινε την ενίσχυση με 1.500 ευρώ εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής  με τη συμμετοχή 50 μελών χορωδιών της Ζακύνθου αλλά και με το ίδιο ποσό, θεατρική παράσταση από το Ιόνιο Θέατρο Ζακύνθου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer