Η φράουλα δίνει χρώμα στο γλυκό (υπέροχο ροζ) και άρωμα
Τιραμισού με φράουλες
Μαγειρική
12/05/2015 | 19:39

Ένα ιταλικό επιδόρπιο που το έχουμε απολαύσει πολλές φορές και δικαίως αφού είναι υπέροχο.

Είναι ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα με τα όλα του παρέα με ένα ζεστό καφεδάκι.

Η φράουλα δίνει χρώμα στο γλυκό (υπέροχο ροζ) και άρωμα. Έτσι έχουμε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που αρέσει πολύ και στα παιδιά.

Υλικά:

200ml δυνατό καφέ εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας ρούμι (ουίσκι ή κονιάκ)
1 φλιτζάνι ώριμες φράουλες, σε φέτες
250γρ. τυρί κρέμα (ή marscapone)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
8 μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα στην μέση
1 μπάρα μαύρη σοκολάτα
κακάο σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τον καφέ με το ρούμι (ή το αλκοόλ της επιλογής μας) και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι φράουλες, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό μπολ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές για να επικαλυφθούν με καφέ. Απλώνουμε στην βάση των 4 ποτηριών με ένα στρώμα από μπισκότα.

Μοιράζουμε τις μισές φέτες από φράουλες ανάμεσα στα ποτήρια πάνω από το στρώμα μπισκότων. Απλώνουμε από πάνω μείγμα κρέμας τυριού και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, τις φράουλες και στην κορυφή με κρέμα τυριού.

Τρίβουμε με μαύρη σοκολάτα πάνω από την κορυφή και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ