Μια ολόδροση σαλάτα με τις τελευταίες ανοιξιάτικες φράουλες-που είναι και οι νοστιμότερες-για να συνοδεύσεις ιδανικά ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή να την γευτείς σαν κυρίως πιάτο γεμάτο βιταμίνες σε ένα ανάλαφρο γεύμα.
Υλικά συνταγής:
2 πορτοκάλια
150γρ. φράουλες
150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μπουκιές
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
Για τη σος:
1 κουτ. σούπας λευκό βαλσάμικο
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τα φρούτα: Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια καθαρίζετε το πορτοκάλι και το φιλετάρετε. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά της σος και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα.
Βήμα 3
Σε μια πιατέλα, στρώνετε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το ανθότυρο. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δυόσμου και προσθέτετε λίγη παραπάνω σος με ένα κουταλάκι.