Όλο το παρασκήνιο μέχρι την απόφαση της παραίτησης του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς.
Την ώρα της κρίσης φάνηκε …λίγος ο Θεοφιλάτος
Πολιτική
17/02/2014 | 13:37

Απορία και πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους του Ληξουρίου έχει δημιουργήσει η στάση του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Θεοφιλάτου. Ο κατά τα’ άλλα συμπαθής  αντιδήμαρχος που βρέθηκε από …σπόντα στη θέση αυτή (θα θυμάστε την επεισοδιακή αποχώρηση Ρουχωτά και τη διαγραφή του από τον Παρίση) είχε και στο παρελθόν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη δημοτική αρχή. Λίγο ο περίεργος χαρακτήρας του, λίγο τα ποιήματα και στιχάκια με τα οποία απαντούσε σε κάθε πολίτη ή πολιτικό αντίπαλο που του ασκούσε κριτική. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ιστορία με τους Ρομά και άλλα πολλά ευτράπελα.
Για το Ληξούρι δεν ήταν ποτέ και ο πλέον δημοφιλής, απ’ την άλλη είχε καταφέρει να κάνει τη Παλική τον αδύναμο κρίκο της δημοτικής αρχής (θα θυμίσουμε για όσους έχουν ασθενή μνήμη ότι η Παλική έδωσε τη νίκη στο Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές).
Ας πάμε όμως στην ουσία. Την ώρα της κρίσης ο Θεοφιλάτος ζυγίστηκε και φάνηκε …λίγος.
Στο πρώτο σεισμό σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν άφαντος. Τις πρώτες ημέρες φάνηκε ότι είχε πρόβλημα η δημοτική αρχή στη περιοχή. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν  έντονα για στοιχεία ανοργανωσιάς. Αυτό αντιλήφθηκαν σύντομα άνθρωποι του Δημάρχου και αμέσως γενικό ρόλο και συντονισμό ανέλαβε η Γ.Γ Κυριακή Νικολαΐδου, ενώ πολύτιμη βοήθεια έδωσε η Δημοτική Κοινότητα του Ληξουρίου που ξεπέρασε τον εαυτό της.
Με το δεύτερο σεισμό οι ανάγκες όπως και τα προβλήματα στη περιοχή πολλαπλασιάστηκαν. Καταλυτικό ρόλο και πολύτιμή βοήθεια έδωσαν από τη δημοτική αρχή οι Ματιάτος, Κοκόσης και Βανδώρος ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια των δημοτικών συμβούλων Διον. Αραβαντινού, Νεστ. Βεντούρα και Βασίλη Ρουχωτά.
Όπως μας μεταφέρουν άνθρωποι που έζησαν τα τελευταία 24ωρα τη κρίση ο ρόλος του Βαγγέλη ήταν ..μικρός και πολλές φορές είχε να κάνει με μικρο εξυπηρετήσεις για την πολιτική του …πελατεία και μόνο!
Το ποτήρι ξεχείλισε όμως όταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρώην αντιδήμαρχος τα έβαλε με δημοτική υπάλληλο μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δεν λέγονται σε γυναίκα. Η επιστολή με την απαράδεχτη συμπεριφορά του αντιδημάρχου έφτασε το Σάββατο το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου και υπήρχε έντονη ενόχληση από τον Αλέξανδρο Παρίση.  Τα περιθώρια είχαν στενέψει αρκετά και ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος μη μπορώντας να διαχειριστεί την πίεση των γεγονότων καθώς και τη κούραση των τελευταίων ημερών οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Αξίζει: Τελικά μέσα από μία κρίση μπορείς να …ζυγίσεις τους άξιους και ικανούς και φυσικά να πορευθείς με ανθρώπους που πριν τη κρίση αυτό έμοιαζε αδύνατο. Άλλωστε αυτό επιτάσσουν οι σημερινές συνθήκες στη Παλική. Συσπείρωση δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

theofilatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer