Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς να πίνει καφέ και να σχολιάζει την αύξηση της τιμής του έκανε τον γύρο των social media. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και θετικά και αρνητικά σχόλια για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τα ανώτερα κομματικά στελέχη ή να αλλάζει τις εκτιμήσεις γύρω από την συγκεκριμένη κίνηση η οποία δεν είναι αυτόνομη αλλά εντάσσεται σε μία γενικότερη τακτική.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως της φωτογραφίας του πρωινού καφέ, είχε προηγηθεί η φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβάζει ένα βιβλίο στο σπίτι του και να κάνουν «έφοδο» οι φίλες της κόρης του, στιγμιότυπο που είχε επιλέξει να αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στα social media. Ακολούθησε και ο ποδοσφαιρικός αγώνας σε μία ακόμα μη πολιτική δράση, αλλα και οι πρωτοχρονιάτικες ευχές πάλι οικογενειακά, που είναι κομμάτι της ιδιας τάσης του προέδρου της ΝΔ.
Όλα τα ανωτέρω εντάσσονται στην πεποίθηση που υπάρχει διάχυτη στη ΝΔ ότι το άνοιγμα στην κοινωνία δεν γίνεται μόνο με πολιτική αλλά δημοσιοποιώντας και στιγμές από την καθημερινότητα του, κάτι που στο παρελθόν για τον πολιτικό ήταν ταμπού και ιδιαίτερα για τον τρόπο που διαχρονικά πολιτεύονται στην Ελλάδα.
Αυτό μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναλαμβάνεται καθώς είναι πλέον ειλημμένη η απόφαση να ενταχθεί στην πολιτική μάχη και αυτή η «καθημερινή» πλευρά του . Αυτό – για όσους έχουν καλή μνήμη – ήταν το προφίλ και του υπουργού Κ. Μητσοτάκη που ουκ ολίγες φορές άφηνε για λίγο το υπουργικό κοστούμι και κοινοποιούσε στα social media εικόνες από την καθημερινότητα του.
Η τακτική αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο, αν και στην Ελλάδα τώρα κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του με τον πρόεδρο της ΝΔ να είναι από τους πρώτους που το εφάρμοσε. Ουσιαστικά πρόκειται για μία παγκόσμια τάση των πολιτικών να κοινοποιούν πιο καθημερινές στιγμές στα social media, χρησιμοποιώντας τα όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Μία πρόχειρη ματιά άλλωστε στις φωτογραφίες που έχει κοινοποιήσει ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Ομπάμα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Πηγή: kathimerini.gr