Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής, ανενόχλητοι, καλούνται να πραγματοποιήσουν όσα σχεδίαζαν και φυσικά να συνεχίσουν τα έργα που είχαν υπογραφεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση.
Τα …φάλτσα της Θεοπεφτάτου στο Ληξούρι
Πολιτική
16/03/2015 | 11:29

Του Παναγή Φωκά
Αν παρακολουθήσει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τα επίσημα δελτία τύπου της νομαρχιακής, όσο και με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να αναπτύσσουν μια ρητορική λες και βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Συνεχίζουν δηλαδή μια ρητορική ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι ενώ τάζουν υπόσχονται και ζητούν, από ποιους δεν έχω καταλάβει, περισσότερες δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν θα σχολιάσω το τελευταίο δελτίο τύπου της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αφού το αφήνω στην κρίση σας, δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις της βουλευτού αλλά και άλλων στελεχών που από τη μία ρίχνουν το μπαλάκι των έργων στο Ληξούρι στους προηγούμενους από την άλλη μας διαβεβαιώνουν (βλέπε τελευταία συνέντευξη Θεοπεφτάτου στον Σάκη Βούτο) ότι όλα τα έργα θα γίνουν κανονικά.
Αυτό όμως που θα σχολιάσω και το θεωρώ πολιτικά απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι η βουλευτής πήγε στο Ληξούρι και αντί να έχει επαφές με τα θεσμικά όργανα (Περιφέρεια – Δήμος), ανέπτυξε αντιπολιτευτικές κορώνες με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, βγήκε και ανακοίνωση που αναφέρει την ίδια πολυπαιγμένη κασέτα….
Στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ιστορική νίκη στη Κεφαλονιά και φυσικά μεγάλη κοινωνική αποδοχή, ιδιαίτερα στο Ληξούρι και στη Παλική. Οι πολίτες του νησιού μας περιμένουν από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση να λειτουργήσει με συνέπεια, εφαρμόζοντας το προεκλογικό της πρόγραμμα. Η σημερινή βουλευτής δεν έχει κανένα εμπόδιο μπροστά της για να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε. Άλλωστε, όταν τα υποσχόταν, γνώριζε επακριβώς πώς είχε η κατάσταση.
Τώρα όλοι οφείλουν να «προσγειωθούν» στη ρεαλιστική πραγματικότητα και να δράσουν, πάνω στη σκληρή πραγματικότητα, ένα χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Το πεδίο μάλιστα, εκτός από λαμπρό, είναι και ελεύθερο. Δεν υπάρχει ο «κακός» Χρυσοχοΐδης και ο «κοιμισμένος» Σπύρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής, ανενόχλητοι, καλούνται να πραγματοποιήσουν όσα σχεδίαζαν και φυσικά να συνεχίσουν τα έργα που είχαν υπογραφεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση και να πάρουν τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων . Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα.
Σημείωση: Θα φανώ ονειροπόλος αν συνεχίζω να πιστεύω σε μια συγκρότηση ενιαίου μετώπου (Περιφέρεια – Δήμος – Βουλευτής) για την αντιμετώπιση της κωλυσιεργίας των έργων στη Κεφαλονιά;
Αξίζει: 49 ημέρες μετά την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη ο αρμόδιος (για τα έργα) υπουργός δεν έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer