Η Ενωμένη Κεφαλονιά ζητά άμεση αλλαγή των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου
Ενωμένη Κεφαλονιά: “Παράτυπα τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου”
Πολιτική
16/03/2015 | 08:47

Όλοι θυμόμαστε πολύ καλά τον αυταρχικό-απόλυτο τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Στην προσπάθεια της να αποφύγει τον έλεγχο που πρέπει να της ασκείται από την αντιπολίτευση, όχι μόνο καταστρατήγησε τα δικαιώματα αυτής αλλά και αψήφησε την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια.
Ως δημοτική παράταξη, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και δικαιωθήκαμε. Απευθυνθήκαμε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και δικαιωθήκαμε. Και οι δύο ζητάνε τη συμμόρφωση του Δήμου και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.
Όμως ο Δήμος Κεφαλονιάς συνεχίζει επιδεικτικά να αγνοεί ακόμα και αυτούς που είναι θεσμικά ανώτεροι από αυτόν…
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της ως μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς και να διεκδικεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή αυτών που προβλέπονται. Είμαστε αποφασισμένοι και θα ακολουθήσουμε ακόμα και την δικαστική οδό.
Το πράξαμε ήδη για την ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ Α.Ε., διεκδικώντας δικαστικά τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας του Δήμου. Είναι αδιανόητο και ανεδαφικό ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου μιας δημοτικής επιχείρησης να βασίζεται στην βούληση ενός και μόνου ανθρώπου, και ας είναι αυτός ακόμα και Δήμαρχος.
Μπορεί κάποιοι να μας προτιμούν άβουλους παρατηρητές. Φοβόμαστε ότι θα τους απογοητεύσουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αγωνιστές.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer