Μία βδομάδα πριν το «φίνις» των εκλογών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα σενάρια που προκύπτουν.
Τα πρώτα χαμόγελα στη τοπική ΝΔ
Πολιτική
18/01/2015 | 12:54

Αισιοδοξία επικρατεί στη τοπική ΝΔ για το αποτέλεσμα που θα δείξει η κάλπη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Το αρχικό μούδιασμα πριν τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων έχει ξεπεραστεί και η εβδομάδα που πέρασε ήταν καθοριστική για να αλλάξει το κλίμα και η παράσταση νίκης στο νόμο.
Όπως πιστεύουν οι επιτελείς του «γαλάζιου» στρατοπέδου καθοριστικός παράγοντας ήταν το ψηφοδέλτιο το οποίο μέχρι και σήμερα βγάζει σημάδια ενότητας και ανανέωσης προς τα έξω αλλά και η έντονη κινητικότητα και των τριών υποψηφίων κάτι που είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια.
Ένα άλλο στοιχειό που φέρνει αισιοδοξία στους γαλάζιους και στα στελέχη της ΝΟΔΕ είναι ότι οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων Σάββα Σαβαόγλου, Χαράλαμπου Λυκούδη και Τζόγιας Γρουζή είναι πολυπληθέστερες σε αντίθεση με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό λένε, ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2012 υστερεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό φάνηκε από τη πρώτη στιγμή.
Η στρατηγική της τοπικής ΝΔ στη βδομάδα που μας πέρασε ήταν να αναδείξει μέτρα και οφέλη στους πολίτες τα τελευταία 3,5 χρόνια που παρά τη κρίση καρπώθηκε ο νομός. Ειδικότερα, στη ΝΔ βγήκε δελτίο τύπου για την παρομονή του ΤΕΙ Ιονίων νήσων, για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ, για τις οικονομικές διευκολύνσεις επαγγελματιών και ασθενέστερων κατηγοριών, το συντελεστή στους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αντιμετώπιση των σεισμών σε σχέση με άλλους νομούς κ.ο.κ. Την ίδια ώρα λένε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου απείχαν προκλητικά.
Επιπρόσθετα, η δημόσια τοποθέτηση στήριξης του ψηφοδελτίου από τον πρώην βουλευτή Πέτρο Αλιβιζάτο έστελνε μηνύματα αισιοδοξίας και συσπείρωσης.

 
Όλα για όλα τη τελευταία βδομάδα

 
Η τελευταία βδομάδα θα είναι καθοριστική καθώς θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε Αργοστόλι, Ληξούρι και ετεροδημότες. Σήμερα, στις 8 το βράδυ οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στο Olympic Royal στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους ετεροδημότες. Μέσα στη βδομάδα θα γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αργοστόλι και Ληξούρι ενώ θα επικεντρωθεί το βάρος στους επαγγελματίες του νησιού που είναι και ο παραγωγικός ιστός του νησιού.
Έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες κινητοποίηση ώστε να κατέβουν ετεροδημότες από Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα νησιά μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί θεωρούν καθοριστική την τελευταία εβδομάδα καθώς η πλειονότητα των αναποφάσιστων προέρχεται από τις τάξεις της ΝΔ. Ενώ υπάρχει ικανοποίηση γιατί η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών στη Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer