Η έναρξη των προγραμμάτων των Σχολών Γονέων είναι πλέον γεγονός.
Τα πρώτα τμήματα των Σχολών Γονέων Κεφαλληνίας και Ιθάκης ξεκινάνε
Κοινωνία
15/01/2014 | 11:28

Η έναρξη των προγραμμάτων των Σχολών Γονέων είναι πλέον γεγονός. Τα προγράμματα που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι τα ακόλουθα:

Από Δευτέρα 20/01 και κάθε Δευτέρα στις 16.00-18.00, το απόγευμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», στο Αργοστόλι,  διάρκειας 25 ωρών στο χώρο του ΚΑΠΗ Αργοστολίου.
Από Δευτέρα 20/01 και κάθε Δευτέρα στις 18.00-20.00, το απόγευμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σύνδεση σχολείου – οικογένειας», στο Αργοστόλι,  διάρκειας 50 ωρών στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Από Τρίτη 21/01 και κάθε Τρίτη στις 16.00-18.00, το απόγευμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα», στο Ληξούρι, διάρκειας 25 ωρών στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου.
Από Τρίτη 21/01 και κάθε Τρίτη στις 18.00-20.00, το απόγευμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σύγχρονη Οικογένεια», στο Ληξούρι, διάρκειας 50 ωρών στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

και έπεται συνέχεια….. στη Σάμη, στα Ομαλά , στη Σκάλα-Πόρο και στο Αργοστόλι.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων έγινε εφικτή με την βοήθεια των Διευθυντών των Σχολείων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και του Δήμου.
Οι ομάδες θα συντονιστούν από την Ψυχολόγο Βαλλιανάτου Χριστίνα και θα ολοκληρωθούν σε 10 ή 25 συναντήσεις αντίστοιχα. Όλα τα προγράμματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και για την συμμετοχή απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε όποιο άλλον ενδιαφερόμενο άνω των 18.
Για  πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Κατάκαλου Έλενα
(τηλ 6978406258 και e-mail sxoligoneonkefaloniasithakis@yahoo.gr.)
Βρείτε μας στο facebook/Σχολή Γονέων Νομου Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στα ΚΕΠ, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κεφαλλονίας , Κτίριο Ξενία (ισόγειο), κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 9.30-12.30 καθώς και στο Δημαρχείο (επί της πλατείας Βαλλιάνου) στο 1ο όροφο Γραφείο Προέδρου Δ.Σ καθημερινά 9-13.00. Τις αιτήσεις μπορείτε να τις αποστέλλετε και ηλεκτρονικά στο e-mail και στο fax 2106644196.

sxolewn_gonewn

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer