Εσείς θα αντισταθείτε;
Τα πιο λαχταριστά ζεστά ροφήματα των Χριστουγέννων
e Gastronomie
08/12/2014 | 21:26

Μπορεί το χειμώνα να λατρεύουμε τα ζεστά ροφήματα, αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων έχουμε έναν ακόμη λόγο να μην μπορούμε να τους αντισταθούμε. Άλλωστε οι μέρες αυτές χαρακτηρίζονται από υπερβολή και ο πόλεμος… των θερμίδων δε σταματάει ποτέ.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε το αγαπημένο σας σοκολατένιο ρόφημα, εμείς όμως σας παρουσιάζουμε τους πιο απλούς. Φτιάξτε την αγαπημένη σας σοκολάτα και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για τη… διακόσμηση.

-Ρόφημα  με πραλίνα

Θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι γάλα, 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα, λίγη κανέλα

Εκτέλεση: Παίρνετε το 1/3 από το γάλα και το βράζετε. Προσθέτετε την πραλίνα και τα ανακατεύετε. Μόλις λιώσει εντελώς, ρίχνετε μέσα και το υπόλοιπο γάλα και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς. Το ρίχνετε στην κούπα σας και πασπαλίζετε το ρόφημα με λίγη κανέλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη σαντιγί και σιρόπι καραμέλας.

-Ρόφημα με μπισκότο:

Θα χρειαστείτε: 150 ml πλήρες γάλα, 120 ml κρέμα γάλακτος αραιωμένη, 60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, τριμμένα κομμάτια μπισκότου.

Εκτέλεση: Ρίχνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ύστερα, προσθέτετε τη μαύρη σοκολάτα σε τριμμένη μορφή και κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά. Το αφήνετε να δέσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το χτυπάτε ελαφρώς μέχρι να πήξει και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το ρίχνετε μέσα στην κούπα και το επικαλύπτετε με λίγη σαντιγί. Ρίξτε τα κομματάκια του τριμμένου μπισκότου και μερικά σοκολάτας αν θέλετε και ολοκληρώστε τη συνταγή με λίγο σιρόπι καραμέλας.

Γενικώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακοσμήσετε το αγαπημένο σας ρόφημα και να πρωτοτυπήσετε.

– Κρεμάστε γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά

– Τοποθετήστε σαντιγί και χρωματιστή τρούφα στην κορυφή του

– Δώστε του άρωμα κανέλας με μερικά ξυλάκια

– Τοποθετήστε μερικά σοκολατάκια ή μπισκότα μαζί με λίγη σαντιγί

– Στολίστε την κούπα σας με κόκκινες κορδέλες ή φιόγκους

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer