Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σας παρουσιάζουμε τις 25 ταινίες που πρέπει να δείτε για να μπείτε στο κλίμα των ημερών
Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες
Life
09/12/2014 | 18:49

Στις 25 Δεκεμβρίου έχουμε Χριστούγεννα. Με αυτή λοιπόν την αφορμή -και επειδή λατρεύουμε τις λίστες- σας παρουσιάζουμε τις 25 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

#25 The Polar Express (2004) 
Ένα δύσπιστο αγόρι επιβιβάζεται στο τραίνο που οδηγεί στον Βόρειο Πόλο. Cgi υπερπαραγωγή του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks να υποδύεται 8 ρόλους, από το ίδιο το αγόρι έως τον Άγιο-Βασίλη!

#24 Jack Frost (1998) 
Ο Michael Keaton είναι ένας πατέρας που δεν κρατάει συχνά το λόγο του. Μετά το θάνατό του θα επιστρέψει τα επόμενα Χριστούγεννα ως χιονάνθρωπος για να αποκαταστήσει τη σχέση του με την οικογένεια του. Γλυκανάλατο οικογενειακό δράμα, πιστό στο πνεύμα της μετάνοιας και της συγχώρεσης.

#23 The Santa Clause (1994) 
Ο χαρακτήρας του Tim Allen σκοτώνει (!) κατά λάθος τον Άγιο-Βασίλη και υποχρεώνεται να πάρει τη θέση του. Δραμεντί που βλέπεται κάποιο εορταστικό μεσημέρι και μάλιστα συνεχίστηκε με ακόμα δυο ταινίες.

#22 Fred Claus (2007) 
Ο Fred είναι ο μεγαλύτερος κάφρος αδελφός του Αϊ-Βασίλη που πηγαίνει στον Βόρειο Πόλο να ζητήσει δανεικά και βρίσκεται να αποφασίζει ποιός ήταν καλό ή κακό παιδί… Θα μπορέσουν να σώσουν την αδελφική τους σχέση και να μάθουν ο ένας από τον άλλον αλλά κι από τα λάθη τους;

#21 White Christmas (1954) 
Μιούζικαλ με κωμικά και ρομαντικά στοιχεία καθώς δύο ζευγάρια φίλων μουσικών ταξιδεύουν στο Vermont για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Με ατού τη χημεία των πρωταγωνιστών, τις όμορφες χορογραφίες και φυσικά το εξαιρετικό soundtrack – με αποκορύφωμα τη στιγμή που όλοι μαζί τραγουδούν το ομότιτλο κομμάτι White Christmas.

#20 Scrooge (1951) 
Αυτή η εκδοχή του Scrooge του 1951 θεωρείται η πιο straightforward, αλλά είναι μια άρτια μεταφορά και ο Alistair Sim είναι τόσο καλός που κάνει την ταινία να ξαναβλέπεται ευχάριστα ακόμα και στις μέρες μας.

#19 How The Grinch Stole Christmas (2000) 
Ο Jim Carrey υποδύεται αυτό το υποχθόνιο πλάσμα που σχεδιάζει να κλέψει όλα τα δώρα και να καταστρέψει τα Χριστούγεννα. Η ταινία του Ron Howard δεν προσφέρει κάτι συγκλονιστικό, αλλά όλοι μας κάπου την έχουμε δει. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.

#18 The Nativity Story (2006) 
Η ιστορία της γνωριμίας της Μαρίας με τον Ιωσήφ, η γέννηση του Ιησού, το ταξίδι προς τη Βηθλεέμ. Τίμια προσπάθεια αναπαράστασης των Βιβλικών Γραφών. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιου είδους ταινίες, πολύ απλά διότι είναι δύσκολο να γυριστούν. Η Catherine Hardwicke καταφέρνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

#17 A Charlie Brown Christmas (1965) 
Ο Charlie Brown παρέα με τον Snoopy μισούν τη γιορτή του καταναλωτισμού και προσπαθούν να ανακαλύψουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 50 χρόνια μετά, απολύτως διαχρονικό και κλασσικό.

#16 Nativity (2009) 
Ο Martin Freeman (dr. Watson στο τηλεοπτικό Sherlock) είναι ένας δάσκαλος που αναλαμβάνει τη σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή. Η κατάσταση ξεφεύγει όταν διαδίδεται η φήμη πως το Hollywood θα παρευρεθεί για να καταγράψει το γεγονός! Απλοϊκό αλλά ιδιαίτερα απολαυστικό!

#15 Holiday Inn  (1942) 
Εορταστική περίοδος στο ξενοδοχείο βρίσκει τους Bing Crosby και Fred Astaire να μονομαχούν για την ίδια γυναίκα. Διασκεδαστικό μιούζικαλ με πολύ χορό, τραγούδι και εορταστική διάθεση.

#14 Miracle On 34th Street (1947) 
Ένα μικρό κοριτσάκι (Natalie Wood) είναι πεπεισμένο πως ο Αϊ-Βασίλης που δουλεύει στο Macys είναι ο πραγματικός! Οι αρχές έχουν άλλη άποψη, τον συλλαμβάνουν και στο δικαστήριο ένας νεαρός δικηγόρος θα αναλάβει την υπεράσπισή του καθώς και της χαμένης μας παιδικής αθωότητας. Γλυκό και ρομαντικό, όπως ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό.

#13 A Christmas Carol (2009) 
Σε αυτή την cgi μεταφορά της ιστορίας του Charles Dickens ο Robert Zemeckis σκηνοθετεί τον Jim Carrey στους ρόλους του Ebenezer Scrooge αλλά και των τριών φαντασμάτων που θα τον επισκεφθούν! Σωστό casting, εντυπωσιακές στιγμές, με αποκορύφωμα το μοντάζ του παρελθόντος που παρουσιάζει τι ξέχασε/θυσίασε ο ήρωας στο βωμό του κυνηγιού του πλούτου…

#12 Rise of the Guardians (2013) 
Όχι αποκλειστικά χριστουγεννιάτικη, αυτή η περιπέτεια φαντασίας βρίσκει ήρωες όπως ο Άγιος-Βασίλης, ο Πασχαλινός Λαγός κλπ να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν μια σκοτεινή δύναμη που απειλεί να κλέψει όλα τα παιδικά όνειρα. Τρομερό animation, αχαλίνωτη δράση, συμπαθητικοί χαρακτήρες προσφέρουν διασκέδαση στο μάξιμουμ για όλα τα ελεύθερα πνεύματα.

#11 Joyeux Noel  (2005) 
Παραμονή Χριστουγέννων στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Γερμανοί, Γάλλοι και Σκωτσέζοι στρατιώτες θα προβούν σε αυθόρμητη εκεχειρία για να γιορτάσουν, να παίξουν ποδόσφαιρο και να θάψουν τους νεκρούς, ξέροντας πολύ καλά τι ξημερώνει την επόμενη μέρα… Μαθήματα ανθρωπιάς και παράδειγμα πως η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια…

#10 Love, Actually  (2003) 
Ό,τι κι αν πεις, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο επιδραστικό είναι την τελευταία δεκαετία το Love, Actually… Αθεράπευτα ροζ ρομαντική κομεντί με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, περιλαμβάνει έρωτες, οικογενειακές επανασυνδέσεις και ισχυρές φιλίες. Η ταινία του Richard Curtis αντέχει σε επαναληπτικές προβολές, οπότε σίγουρα θα περιλαμβάνεται στο εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών για όσο ζούμε…

#9 Life Of Brian (1979) 
Το εξαιρετικό διεστραμμένο αριστούργημα των Monty Python θέλει τον Brian να γεννιέται την ίδια στιγμή με τον Χριστό στη διπλανή φάτνη! Όλοι τον περνούν για τον αληθινό Μεσσία και μπλέκει σε απίστευτες καταστάσεις σε αυτή την αιρετική συλλογή με σκετσάκια που παραμένει μοντέρνα και διχαστική.

#8 A Christmas Story (1983) 
Γλυκόπικρη ενηλικίωση στη δεκαετία του ‘40 καθώς ο 9χρονος Ralphie προσπαθεί να πείσει τους γονείς του, τη δασκάλα του και τον Αϊ-Βασίλη πως το ιδανικό δώρο είναι ένα αεροβόλο πιστόλι. Χαριτωμένη και όμορφη ταινία για όλη την οικογένεια!

#7 Scrooged (1988) 
Σε μια μοντέρνα μεταφορά της κλασσικής ιστορίας ο Scrooge αντικαθίσταται από έναν εγωιστή, κυνικό τηλεοπτικό μεγαλοπαραγωγό που θα δεχθεί την επίσκεψη των τριών φαντασμάτων. Ιδανικός για το ρόλο ο Bill Murray δίνει σάρκα και οστά σε έναν απολαυστικό αντιήρωα. Μια ταινία που ξαναβλέπεται ευχάριστα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

#6 Elf (2003) 
Ο Buddy (Will Ferrell) είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο νομίζοντας πως είναι ξωτικό! Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση της οικογένειας του, αντιμετωπίζει τα πάντα με τόσο διαφορετικό και αθώο τρόπο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σκανταλιές και οι παρεξηγήσεις. Αναζωογονητικά χιουμοριστική ταινία με αστεία που προορίζονται για όλες τις ηλικίες.

#5 The Muppet Christmas Carol (1992) 
Ίσως η καλύτερη ταινία των Muppets, εξιστορεί τη δικιά τους εκδοχή στο παραμύθι του Scrooge, με τον Michael Caine να υποστηρίζει πως είναι ο πιο αξιομνημόνευτος ρόλος του. Δείτε το μαζί με παιδία και παρατηρήστε τα μάτια τους να λάμπουν! Και όποιος δεν δακρύζει κάθε φορά με τον Tiny Tim απλά ψεύδεται…

#4 Arthur Christmas (2011) 
Αγαπημένο animation όπου ο μικρότερος και αδέξιος γιος του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει μια αποστολή για να παραδώσει ένα δώρο που παράπεσε σε ένα κοριτσάκι. Πανέξυπνο, συγκινητικό, με δυνατό cast και bonus τρομερά ξωτικά!

#3 Bad Santa (2003) 
Σπάνιο επιτυχημένο μείγμα κωμωδίας, δράματος και περιπέτειας, αυτή η απολαυστική ταινία του Terry Zwigoff θέλει δύο αλκοολικούς απατεώνες να σχεδιάζουν την επόμενη “δουλειά” τους μεταμφιεσμένοι σε Άγιο-Βασίλη και Ξωτικό, έως ότου ένα παιδάκι που πιστεύει πως είναι αληθινοί θα ανατρέψει όλα τα σχέδια τους. Κυνικό και περίεργο καταφέρνει να “πιάσει” το εορταστικό κλίμα καθώς παρακολουθείς την ωρίμανση και μεταστροφή του χαρακτήρα που υποδύεται εξαιρετικά ο Billy Bob Thornton.

#2 The Nightmare Before Christmas (1993) 
Ο Jack Skellington, ο βασιλιάς του Halloween σκοντάφτει στην Christmastown, απαγάγει τον Αϊ-Βασίλη και αποφασίζει να επανεφεύρει τα Χριστούγεννα. Ήδη κλασσικό, το stop-motion-animation του Tim Burton είναι εικαστικά μεγαλοπρεπές, μακάβριο και συγκλονιστικό ημί-avant-garde συνονθύλευμα με ψυχή, πνεύμα και εξαιρετικό soundtrack του Danny Elfman.

#1 It’s A Wonderful Life (1946) 
Να και μια ταινία που είναι #1 σε όλες τις αντίστοιχες λίστες χωρίς κανείς να διαφωνεί! Το αριστούργημα του Frank Capra (προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar) είναι ένα καθόλου ανάλαφρο οικογενειακό δράμα που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις πιο feelgood ταινίες όλων των εποχών. Αξεπέραστη εμψυχωτική εμπειρία, όλοι μας θα ήμασταν λίγο καλύτεροι αν το βλέπαμε κάθε Χριστούγεννα…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer