Αποτίμηση της συμμετοχής της Κεφαλονιάς στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου "Η Κράνη"
Τα Κεφαλλονίτικα προϊόντα έκλεψαν τις εντυπώσεις στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”
e Gastronomie
25/04/2016 | 15:02

Η συμμετοχή της Κεφαλλονιάς στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”, η οποία  διεξήχθη από  τις 15 έως και  τις 18 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, θεωρώ πως πρέπει να αποτιμηθεί από την απάντηση του διακεκριμένου chefdecuisine Βασίλη Γιαννόπουλου, στην ερώτηση που του έθεσα, « τι γνώμη έχετε για τα Κεφαλλονίτικα προϊόντα που δοκιμάσατε και μαγειρέψατε;» .

Απάντησε: «Δεν ήξερα καν ότι η Κεφαλλονιά είχε τόσα πολλά,ωραία πράγματα !!!

Εξωστρέφεια. Η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Κεφαλλονιάς! Εμείς τα ξέρουμε, τα γευόμαστε, μας αρέσουν. Γνωρίζουμε ότι ποιοτικά υπερέχουν και είναι στο χέρι μας να τα μοσχοπουλήσουμε στις αγορές που θα επιλέξουμε.

Η φέτα, το λάδι, η ρομπόλα, το τσίπουρο και οι μάντολες έκλεψαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, για την Κεφαλλονίτικη μπύρα ενδιαφέρθηκαν πολλοί επαγγελματίες, το λαβράκι βιολογικής καλλιέργειας των Ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς εκθείασε ο chefdecuisineΒασίλης Γιαννόπουλος.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς και ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, έκαναν το καθήκον τους ως φορείς του τόπου.

Ως  ΚΡΑΝΗείμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε στην ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, όμως χωρίς την οικονομική συνεισφορά φορέωνόπως, η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και το Επιμελητήριο δεν μπορούν να γίνουν πολλά!

Χρειάζεται επειγόντως στρατηγικός σχεδιασμός στο marketing των Κεφαλλονίτικων προϊόντων και εδώ θαρρώ το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, θα σταθεί αρωγός.

Χρειάζεται η συνδρομή των επιστημόνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων του πρώην τμήματος Βιολογικής Γεωργίας και νυν Τεχνολογίας Τροφίμων.

Εάν ισχύσουν οι παραπάνω απαραίτητες προϋποθέσεις, θα είναι πλέον στο χέρι των παραγωγών να συνεργαστούν και μεταξύ τους και με τους φορείς, να θέσουν τους στόχους τους, να εκσυγχρονιστούν, να τολμήσουν, να εντυπωσιάσουν.

Όσα αναφέρω παραπάνω δεν τα λέω γιατί είμαι ειδήμων…………., δεν είμαι.

Τα λέω διότι τα είδα με υπερηφάνεια να συμβαίνουν στον τόπο καταγωγής μου στον Δήμο Άρτας, όπου τόσο η Δημοτική αρχή σύσσωμη, όσο και το Επιμελητήριο Άρτας έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά και οι παραγωγοί του νομού πίνουν νερό στο όνομά τους!

Όλοι οι παραγωγοί της Άρταςσε ένα cd, φυλλάδια προωθητικά των παραγωγών, παροχή τεχνικής υποστήριξης στους παραγωγούς είναι μόνο κάποια από τα όσα το Επιμελητήριο Άρτας έχει κάνει ενώ η Δημοτική αρχή όπως έμαθα δεν φείδεται χρημάτων για να προωθήσει τους Αρτινούς παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κύριος Τσιρογιάννης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Κεφαλονιάς και μας κάλεσε στην έκθεση της Άρτας κατά το χρονικό διάστημα από τις 27.09 έως 03.10, ενώ σε συζήτηση που είχα μαζί του τόνισε ότι, η προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι από τους βασικούς στόχους του Δήμου Αρταίων. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός για τις προτάσεις και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που συζητήσαμε αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση και με προσκάλεσε στο Δήμο να καταθέσω επίσημα τις θέσεις μου!

Τέλος, ένα ευχαριστώ οφείλουμε στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κο Ευάγγελο Κεκάτο, που με δική του πρωτοβουλία έγινε πραγματικότητα η συμμετοχή της Κεφαλλονιάς στην έκθεση.

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Οργανωτικός υπεύθυνος της συμμετοχής στην έκθεση

geysh (1) geysh (3) geysh (4) geysh (5) geysh (6) geysh (7) geysh (8) geysh (9) geysh (10) geysh (11) geysh (12)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

geysh (18)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer