Στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου
Κοινωνία
03/08/2013 | 11:50

Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα παρουσιάζεται η νέα διάρθρωση του Γενικού και του Τεχνικού Λυκείου, καθώς και το νέο σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την προαγωγή τους και την απόλυσή τους από το Λύκειο. Αφού πάρουν το απολυτήριο Λυκείου θα δίνουν νέες πανελλαδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα για να εισαχθούν σε ΑΕΙ. Για τον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής κάθε υποψηφίου θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Για τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προβλέπεται να ιδρυθεί Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων, που θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη και θα επιλέγει βαθμολογητές.

Στόχος του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α’ Λυκείου. Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι τρεις πρώτες φορές για να προαχθούν από τάξη σε τάξη και να πάρουν το απολυτήριο, και η τελευταία – η τελική, αφού θα έχουν πάρει το απολυτήριο Λυκείου- για να εισαχθούν σε ΑΕΙ.

Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης εισαγωγής θα είναι 4, όμως για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Επίσης, μια σημαντική αλλαγή είναι ότι ο βαθμός από τα προφορικά που θα έχει ο μαθητής σε κάθε μάθημα θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον βαθμό που πήρε στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer