Με τίτλο, «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ» ο πρώην δήμαρχος Ελειού Πρόννων, ξεκινάει το μπαράζ αντεπίθεσης των τέως Δημάρχων στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Παρίση, σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του.
Σφοδρή επίθεση Ζαπάντη σε Παρίση
Πολιτική
08/04/2011 | 18:23

Σφοδρή επίθεση στο Αλέξανδρο Παρίση, κάνει για μία ακόμη φορά ο τ. δήμαρχος Ελειού Πρόννων Κώστας Ζαπάντης. Με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου, ο τ. δήμαρχος με βαρείς χαρακτηρισμούς αποκαλεί ούτε λίγο, ούτε πολύ το Παρίση «ψεύτη».

Μάλιστα κλείνει, το κείμενο – φωτιά, με τη προτροπή και σε άλλους πρώην δημάρχους να απαντήσουν άμεσα. Ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Ζαπάντη, έχει ως εξής: «Με ανυπόκριτο ενθουσιασμό να εμφανίσει αυξημένες τις υποχρεώσεις του δήμου Κεφαλονιάς σε συνέντευξη του στις 5 Φεβρουαρίου 2011 ο αυτοαποκαλούμενος και ηγέτης, δήμαρχος Κεφαλονιάς, κύριος Παρίσης καταλόγισε στην δήθεν απογραφή των υποχρεώσεων του δήμου ποσό 5.900.00,00€ ως υποχρέωση του δήμου που προΐσταται για την αποχέτευση Σκάλας.

Επειδή όμως δεν μπορούμε όλοι να ζούμε μες στο ψέμα είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την κοινή γνώμη και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που πράγματι επιθυμούν να ενημερωθούν ότι:

Το έργο της αποχέτευσης Σκάλας έχει συμβασιοποιηθεί  από το δήμο Ελειού –Πρόννων με την εργολήπτρια εταιρεία  στο ποσό των 5.463.962,31 €.

Συμπληρωματικά στο παραπάνω ποσό της σύμβασης έχει προστεθεί συμβατικό αντικείμενο 426.510,90 €.

Δηλαδή το συνολικό ύψος του έργου 5.890.473,21 €

Από το ποσό αυτό έχει ήδη καταβληθεί ποσό 4.539.782,28 €.

Το έργο το οποίο υπολείπεται να κατασκευασθεί ή να τιμολογηθεί ανέρχεται 1.350.690,93 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων- θεματική προτεραιότητα « ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ (ΛΥΜΑΤΑ)»- του Ε.Π «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Όλα αυτά ήταν γνωστά στον ηγέτη- δήμαρχο κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Κατόπιν αυτών θα ήθελα να προτείνω στον κύριο δήμαρχο

να διαγράψει αμέσως το ποσό των 5.900.000,00 ευρώ από τον πίνακα των δήθεν οφειλών του δήμου που δημοσιοποίησε

Αφού συμβουλευθεί τα οικονομικά στοιχεία του έργου που είναι στα χέρια του, να δηλώσει επίσημα ότι ήδη ποσό 4.539.782,28  από το συνολικό ύψος του έργου έχει καταβληθεί.

Ότι το έργο μέχρι σήμερα είναι κανονικά ενταγμένο στο πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω και δεν έχει αποσταχθεί.

Να αναγνωρίσει δημόσια ότι οφειλή 5.900.000,00 € δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση απογραφής που έχει εγκριθεί, αλλά είναι άποψη του ιδίου του δημάρχου στο πλαίσιο της « δημιουργικής λογιστικής»

Να μην εγγράψει στον προϋπολογισμό του δήμου οφειλή 5.900.000,00 € γιατί αυτό θα είναι μια ποινικά αξιόλογη πράξη.

Διαφορετικά  ο κύριος δήμαρχος πρέπει να κάνει καθαρό στην κοινή γνώμη για ποιον προορίζει το ποσό των 5.900.000,00 €. Σε ποιον έχει σκοπό να τα δώσει. Για το ειδικότερο θέμα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου, άμεσα οι δήμαρχοι που εμπλέκονται στις επόμενες μέρες θα δώσουν συνέντευξη τύπου στην οποία κύριε δήμαρχε θα είχε ενδιαφέρον να παραστείτε».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer