Σύσκεψη για την πορεία του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας Γίωργου και Μάρης Βεργωτή στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Σύσκεψη για την πορεία του έργου κατασκευής της πτέρυγας Βεργωτή
Κοινωνία
30/03/2011 | 12:56

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύσκεψη προόδου του έργου κατασκευής της Νέας Πτέρυγας Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Στη σύσκεψη που προσκάλεσε ο Διοικητής κ. Δημήτρης Αυγουστάτος παραβρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Δήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Παρίσης ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής απέστειλε μήνυμα λόγω απουσίας του στην Περιφέρεια. Από την πλευρά του κληροδοτήματος Μάρης Βεργωτή συμμετείχε η κυρία Αντιγόνη Ιατρού, εκπρόσωπος των εκτελεστών της διαθήκης της ευεργέτιδος, οι μελετητές, οι επιβλέποντες και ο νομικός σύμβουλος του κληροδοτήματος, καθώς και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας κατασκευής J&P ΑΒΑΞ ΑΕ.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου της Νέας Πτέρυγας Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή που υπογράφηκε στις 21/11/10 διαπιστώθηκε ότι υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. ‘Ήδη προχωρούν οι γενικές εκσκαφές που προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στο σύνολό του προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012.

Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο και κυρωθεί με νόμο περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

–            Συγκρότημα Μαιεύσεων

–            Σταθμό Αιμοδοσίας

–            Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα 6 κλινών

–            Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 5 κλινών

–            Συγκρότημα Χειρουργείων με 3 χειρουργικές αίθουσες

–            Συγκρότημα Σηπτικού Χειρουργείου

–            Κοιτώνες Εφημερευόντων Ιατρών

–            Η/Μ Εγκαταστάσεις

Τόσο οι εκπρόσωποι του κληροδοτήματος όσο και ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής προσφοράς για το νησί, αφού ξεπεράστηκαν πολλαπλά εμπόδια και δυσκολίες. Η κυρία Ιατρού, εκ μέρους του κληροδοτήματος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους, μνημόνευσε την προσπάθεια και συνεισφορά όλων όσων υπηρέτησαν την πρόοδο του έργου στο παρελθόν από θέσεις ευθύνης και αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία της μελέτης, αδειοδότησης και ωρίμανσης του έργου κατά τη θητεία της συμπατριώτισσάς μας  Υπουργού κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η αποφασιστική συμβολή της οποίας επέτρεψε την τάχιστη έναρξη της κατασκευής. Μετέφερε επίσης το αμέριστο ενδιαφέρον του σημερινού Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων.

Από πλευράς των μηχανικών εκτέλεσης του έργου, αναδόχου και επίβλεψης, δόθηκε η υπόσχεση ότι η νέα πτέρυγα θα δοθεί σε λειτουργία χωρίς καμία καθυστέρηση, με υψηλό επίπεδο κατασκευαστικής και λειτουργικής ποιότητας όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο σχεδιασμό και πλήρως εξοπλισμένη. Τέλος ορίστηκε η δεύτερη επί τόπου σύσκεψη για την πρόοδο του έργου στις αρχές του καλοκαιριού, μετά το τέλος των εργασιών γενικών εκσκαφών.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΑΤΡΟΥ

Εκτελέστρια Διαθήκης Μάρης Βεργωτή

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer