Δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του αναφέρει σε επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις ο Παρίσης»
Πολιτική
15/08/2013 | 13:31

Εντύπωση προκαλεί και η επίσημη ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του με την ταμπέλα του…. «ανεξάρτητου» , όταν είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ, κεντρικά στελέχη της ΝΔ βρίσκονται στις ηγετικές θέσεις της δημοτικής διοίκησης ενώ η δημοτική αρχή έχει αποδεχθεί και εφαρμόσει, όλα αυτά τα χρόνια, όλες τις καταστροφικές για το λαό και τη δημοκρατία, αντικοινωνικές, μνημονιακές, πολιτικές της κυβέρνησης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόλις προχθές ο «ανεξάρτητος» δήμαρχος χειροκροτούσε τον κ. Σαμαρά από τα πρώτα έδρανα του συνεδρίου της ΝΔ!
Σίγουρα δεν αποτελούν λόγο για πανηγυρισμούς :
– Η εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει σε πολλά σημεία του νησιού. Οι υποσχέσεις που έδινε ο Δήμαρχος ότι οι γνωριμίες του με υψηλούς κυβερνητικούς παράγοντες θα κρατήσουν  τα τμήματα του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά διαψεύστηκαν παταγωδώς. Το κλείσιμο τμημάτων θα οδηγήσει , τα επόμενα χρόνια, σε δραστική μείωση των φοιτητών και σε απονέκρωση πτυχών της κοινωνικής ζωής και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
– Η έλλειψη σταθερών και αντικειμενικών κανόνων για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων και το αλαλούμ και οι καθυστερήσεις στη χορήγηση των σχετικών αδειών που έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους επαγγελματίες. Η απουσία μακροπρόθεσμης στρατηγικής και εξειδικευμένων πολιτικών σε επιμέρους τομείς, όπως ο τουρισμός, ναρκοθετούν την οποιαδήποτε βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική για το νησί.
– Η δημοτική αρχή κυριολεκτικά είναι απούσα όταν  «αποψιλώνονται» ολόκληρες περιοχές – Παλλική, Σάμη και αλλού- από κρίσιμες  δημόσιες υπηρεσίες και κοινωφελείς δομές εξαιτίας  της μνημονιακής κυβερνητικής  καταιγίδας. Ενώ αδρανεί μπροστά στο ενδεχόμενο πολύ σύντομα περισσότερες υπηρεσίες να καταργηθούν και θεσμοί  -όπως η Ναυτική Σχολή- να χαθούν από την Κεφαλονιά θυσιαζόμενοι στο βωμό ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων.
Η αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου δεν αποκαλύπτεται μόνο στο κυβερνητικό επίπεδο αλλά, με οδυνηρότατο τρόπο για τους πολίτες, εκφράζεται και στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μια σειρά εφαρμογής μέτρων αλλά και παραλείψεων. Η ανάγκη ριζοσπαστικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού αφορά λοιπόν όχι μόνο την καταρρέουσα κυβέρνηση αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που ακολούθησαν και ανέχτηκαν αυτές τις πολιτικές.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer