Την κήρυξη των Εργασιών του Σεμιναρίου, έκανε ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ευάγγελος Κεκάτος
Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κοινωνία
03/07/2014 | 14:18

Στα πλαίσια της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά, υπό την ευθύνη της Αν.Καθηγήτριας Δρ.Ν.Ευελπίδου, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Sea level changes” από 9 έως 20 Ιουνίου 2014.
Η δράση αυτή τελούσε υπό την Αιγίδα του Εθνικού Αντιπροσώπου του Προγράμματος «Δια βίου Μάθησης – ERASMUS» και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Υποτροφιών.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν Καθηγητές και Φοιτητές από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ουγγαρία.
Την κήρυξη των Εργασιών του Σεμιναρίου, έκανε ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος καλωσόρισε τους κ.κ.Συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και αναφέρθηκε τόσο στην τιμή της συνεργασίας όσο και στην προθυμία της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει κάθε στάδιο ανάπτυξης του σημαντικού αυτού Σεμιναρίου.
Επίσης, σε συνέχεια των ερευνών στην παράκτια ζώνη του Νησιού από το ίδιο Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη του Δήμου το 2012, ακολούθησε νέα παράκτια γεωλογική-γεωμορφολογική έρευνα, σχετικά με τις επιπτώσεις των πρόσφατων ισχυρών Σεισμών (26/1/14 και 3/2/14) στην παράκτια ζώνη.
Επιπλέον, η Ερευνητική Ομάδα επισκέφθηκε την Λίμνη Μελισσάνη και άλλα επιλεγμένα σημεία με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των γεώτοπων και της γεωπολιτισμικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς.
Τέλος ευχαριστίες ανήκουν σε όλους όσους στήριξαν τις εργασίες του Πανεπιστημίου στο Νησί και ιδιαιτέρως στον Α/Δήμαρχο κ.Νίκο Παπαδάτο για την ελεύθερη πρόσβαση στην Λίμνη Μελισσάνη, στον Προϊστάμενο Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς κ.Τάσο Μινέτο, που συντόνισε τις εργασίες του Προγράμματος, στον οδηγό του Δήμου κ.Παναγή Βλάχο για τις μετακινήσεις και στον κ. Γεώργιο Λασκαράτο
ιδιοκτήτη εταιρείας σκαφών <<MIHMARINE>> περιοχής Σιναπιάς Λειβαθούς, για την πρόθυμη παραχώρηση του Σκάφους του για τις παράκτιες έρευνες.

+ι+-+_+__Α 1 +ι+-+_+__Α 2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer