Κλιμάκιο Γερμανών Αξιωματούχων επισκέφθηκε την Κεφαλονιά από 4 έως 7 Αυγούστου 2014 στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με την περιοχή Rhein Neckar Kreise της Γερμανίας.
Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Γερμανία
Κοινωνία
14/08/2014 | 16:20

Κλιμάκιο Γερμανών Αξιωματούχων επισκέφθηκε την Κεφαλονιά από 4 έως 7 Αυγούστου 2014 στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με την περιοχή Rhein Neckar Kreise της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, η επίσκεψη εργασίας είναι συνέχεια μιας σειράς δράσεων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Γερμανικού Κράτους, με βάση το Σύμφωνο Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Υπουργός κ.Hans Joachim Fouchtel και Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η ενδυνάμωση του Τουριστικού ενδιαφέροντος και η ενθάρρυνση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων σε μορφωτικό, πολιτιστικό, αθλητικό και επενδυτικό επίπεδο μεταξύ Γερμανίας και Κεφαλονιάς.
Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Περιφερειάρχη κ.Stefan Dallinger, τον τ.Δήμαρχο και υπεύθυνο του Προγράμματος κ.Rolf Geinert και τους Συνεργάτες του κ.Dallinger, κ.Hans Werner και κ.Nils Drescher.
Οι Γερμανοί είχαν συναντήσεις εργασίας με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και συμμετείχαν σε ειδική Σύσκεψη, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι :
– κ.Ευάγγελος Κεκάτος, Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού
– κ.Παναγής Καππάτος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς
– κ.Σταύρος Τραυλός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς
– κ.Κωνσταντίνα Βασιλάτου, Εκπρόσωπος Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης
– κ. Κώστας Γαλιατσάτος, Διευθυντής Διαδημοτικής
– κ.Σίσσυ Αντωνάτου, Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Αργοστολίου
– κ.Μιχάλης Ξανθάκης, Εκπρόσωπος Φορέα Αίνου
– κ. Άγης Κονιδάρης, Προιστάμενος ΤΕΙ
– κ.Σταύρος Κορκός, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Τουρισμού
– κ.Γώργος Έρτσος, Εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου
– κ.Σοφία Γαρμπή, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δήμου Κεφαλονιάς
– Prof Heinz Warnecke, ιστορικός – ερευνητής
– κ.Θεόφραστος Χαρτουλιάρης, Εκπαιδευτικός
– κ.Κatharina Lower, Οινοπαραγωγός
– κ.Βασίλης Χατζηφωτιάδης, Αρχιτέκτων
και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.
Οι Γερμανοί επίσημοι συμμετείχαν στις Εργασίας του Συνεδρίου των Αποδήμων και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

germanoi_kekatos
Επίσης προσέφεραν τη δωρεάν δυνατότητα να συμμετάσχει το Νησί μας με ειδικό περίπτερο προβολής των προϊόντων και του τουρισμού στη διεθνή Έκθεση του Mainheim το 2015 , επισκεψιμότητας 500.000 επισκεπτών.
Τέλος παρακάθισαν σε Δείπνο Υποδοχής, που οργάνωσαν προς τιμήν τους τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέρμηγκας» στα Φραγκάτα, οι οποίοι πρόσφατα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της συγκεκριμένης συνεργασίας, είχαν μεταβεί στη Γερμανία συμμετέχοντας σε εορταστικές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Νησί μας με τον καλύτερο τρόπο.
Την ευθύνη διαχείρισης του προγράμματος έχει ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος και η Σύμβουλος κ.Σ.Γαρμπή.

galiatsatos kapatos traulos

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer