Με συγκίνηση και σεβασμό, την Κυριακή 10η Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή τέλεσε το καθιερωμένο Μνημόσυνο στη Μνήμη των κατοίκων του χωριού Αργίνια, που εκτελέστηκαν για την Αντιστασιακή τους δράση.
Ετήσια Επιμνημόσυνη δέηση στα Αργίνια
Κοινωνία
14/08/2014 | 10:07

Με συγκίνηση και σεβασμό, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 10η Αυγούστου 2014, η Δημοτική Αρχή , μέσω της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. τέλεσε το καθιερωμένο Μνημόσυνο στη Μνήμη των κατοίκων του χωριού Αργίνια, που εκτελέστηκαν για την Αντιστασιακή τους δράση, το 1944, από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής.
Τα Αργίνια, με Προεδρικό Διάταγμα, είναι Μέλος του Δικτύου «Μαρτυρικών Χωριών και Πόλεων» και αποτελούν ιστορικό – ιερό τόπο για το Νησί της Κεφαλονιάς.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο πατήρ Φώτιος Γαβριελάτος, ακολούθησε η Επιμνημόσυνος Δέηση και στη συνέχεια διαβάστηκε το ιστορικό, αναγνώστηκαν τα ονόματα των Πεσόντων και κατετέθησαν Στεφάνια από τον κ.Ν.Παπαδάτο και κ.Σ.Μπάλλα στο Μνημείο.
Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Α/Δήμαρχοι κ.Ν.Παπαδάτος, κ.Σ.Ματιάτος ,κ.Ε.Κεκάτος, ο Εκπρόσωπος των «Μαρτυρικών Χωριών» κ.Σ.Μπάλλας, ο κ.Γ.Μπάλλας, συγγενείς των φονευθέντων και πλήθος κόσμου.

arg1 arg2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer